Quantcast
THE STREAM

Ο αναπληρωτής υπουργός Προ.Πο μας ενημερώνει πως το δακρυγόνο είναι το ηπιότερο μέσο αποτροπής

Δε θέλουμε να ξέρουμε ποια πιστεύει ο Νίκος Τόσκας πως είναι τα σκληρά μέσα


THE NEWSROOM · 15 Ιανουαρίου 2016

Διαβάσαμε στο Press Project τι είπε ο (πρώην καραβανάς) αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας, για το ξύλο και τα δακρυγόνα που έφαγαν οι συνταξιούχοι του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή:

enas-stratigos-sto-upourgeio-prostasias-tou-politi_5.w_l

Ακούστηκαν λοιπόν τα εξής:

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τη συμπεριφορά των ΜΑΤ απέναντι στους συνταξιούχους του ΠΑΜΕ, ο Ν. Τόσκας ανέφερε:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να υπήρξε συνδυασμός ατυχών συγκυριών και ατυχών χειρισμών, αλλά δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση και αυτό το υπουργείο να κατηγορείται για υπερβολές στα θέματα καταστολής και στη χρήση αστυνομικής βίας».

Ο Στ. Παναγούλης υποστήριξε ότι «υπερήλικες συνταξιούχοι δέχτηκαν σκληρή επίθεση από τα ΜΑΤ» προσθέτοντας ότι «αυτές τις σκηνές τις είχαμε ξαναδεί και επί κυβερνήσεων ΝΔ».

Ο Ν. Τόσκας αντέτεινε ότι δεν πρέπει να συνδέεται η μαζική χρήση χημικών του παρελθόντος με την περιορισμένη χρήση που γίνεται σήμερα, ενώ παρατήρησε ότι το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή διαφόρων καταστάσεων.

Πράγματι υπάρχουν τα ναρκοπέδια ή τα λυσσασμένα σκυλιά κατά διαδηλωτών ή δεν ξέρουμε κι εμείς τι άλλο. Μάλλον βγαίνουν άλλες επιρροές στην επιφάνεια για τον αναπληρωτή Υπουργό:

αρχείο λήψης

Best of internet