Quantcast
THE STREAM

Αυξήσεις στις συντάξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (*)

Το αφεντικό τρελάθηκε και θα μοιράσει αυξήσεις (με το που σκάσει η Ανάπτυξη)


LUBEN CREW · 7 Ιανουαρίου 2016

(*)

Αύξηση των εθνικών συντάξεων με ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Αν έρθει η ανάπτυξη και αυξηθεί το ΑΕΠ θα αυξηθούν αναλογικά και οι εθνικές συντάξεις.
Αν το ΑΕΠ συνεχίσει να πέφτει, τότε βλέπουμε αναλογικά τι κάνουμε.

olgaolga

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε ξεκάθαρα στο διάγγελμά της σχετικά με το ασφαλιστικό:

“Η κυβέρνηση με την πρόταση που κατέθεσε χθες για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις. Και για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική, καθώς από το 2018, και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ, οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα τελευταία χρόνια(…)”

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για απόλυτη και σκόπιμη διαστροφή της πραγματικότητας τα περί μείωσης των νέων συντάξεων.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβήγκου έκανε και αυτή λόγο για παραπληροφόρηση, αφού όπως διαβάζουμε στην Ναυτεμπορική, δήλωσε:

Το ότι εισάγεται και ρήτρα ανάπτυξης με την οποία δίδεται και μία προοπτική βελτίωσης των συντάξεων κι αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο συστηματικά αποσιωπάται. «Υπάρχει ένα κύμα παραπληροφόρησης, όπως το χαρακτήρισε και ο υπουργός,  με πίνακες επί πινάκων» τόνισε.

Για να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ, σας ενημερώνουμαι τι παίζει με τη περιβόητη “ρήτρα ανάπτυξης” aka “κανόνα βιωσιμότητας”.

Η ρήτρα ανάπτυξης για την οποία κάνει λόγο η Όλγα Γεροβασίλη και η Ράνια Σβήγκου, ουσιαστικά προβλέπει οτι στην εξαιρετικά απίθανη προοπτική που το Ελληνικό ΑΕΠ σημειώσει αύξηση το 2018, θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση και στις Εθνικές Συντάξεις.

Στην εξαιρετικά πιθανή περίπτωση που το Ελληνικό ΑΕΠ συνεχίσει την καθοδική του πορεία και το 2018, τότε δεν θέλει και πολύ νιονιό για να αντιληφθεί κανείς τι θα συμβεί στις εθνικές συντάξεις.

ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΝΕΑ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΕΠ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

RTEmagicC_Blog_Is_Greece_Destined_to_Grow_1_01.png

Κοιτάζοντας την τρελή πορεία του Ελληνικού ΑΕΠ με αισιοδοξία. Η ανάπτυξη είναι στη γωνία.

 

 

Update: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει και αναφέρεται στη Ρήτρα Ανάπτυξης με τον όρο “Κανόνας Βιωσιμότητας”, αλλά εμείς συνεχίζουμε την αναμετάδωση των ευχάριστων νέων χρησιμοποιώντας τον παλιό όρο.

katrmeme

Best of internet