Quantcast
THE STREAM

Η Τουρκία κάνει συστάσεις στους αρραβωνιασμένους να μην κρατιούνται χέρι-χέρι δημόσια

Οι γείτονες έχουν κι αυτοί τα δικά τους προβλήματα


THE NEWSROOM · 4 Ιανουαρίου 2016

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet) της Τουρκίας, έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια δεν πρέπει να κρατιούνται χέρι-χέρι ούτε να περνούν χρόνο μόνοι τους κατά την διάρκεια της περιόδου του αρραβώνα τους.

«Σε αυτήν την περίοδο, δεν είναι κακό τα ζευγάρια να συναντιούνται και να μιλούν για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, εφόσον έχει ληφθεί μέριμνα να μην είναι ιδιωτική η συνάντηση. Ωστόσο, θα μπορούσαν να υπάρξουν ανεπιθύμητα συμβάντα με ή χωρίς την γνώση των οικογενειών τους… όπως φλερτ. Αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει τα κουτσομπολιά ενώ το κράτημα των χεριών είναι κάτι που το Ισλάμ δεν επιτρέπει» απάντησε η Diyanet στη σελίδα της, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την ανακοίνωση

article-20150209-161236
Η Diyanet, που υπάρχει από το 1924 και αποτελεί ένα από τα καλύτερα χρηματοδοτούμενα κρατικά ιδρύματα της Τουρκίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν σχετικά με τις αρκετά περίεργες αποφάσεις της σχετικά με την χρήση του χαρτιού τουαλέτας και τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα, καθώς μόνο πολύ πρόσφατα επέτρεψε τη χρήση χαρτιού τουαλέτας στους μουσουλμάνους.

Best of internet