Quantcast
THE STREAM

Δολοφονήθηκε στην Τουρκία Σύρος αντιτζιχαντιστής ντοκιμαντερίστας

Άγνωστοι τον πυροβόλησαν με σιγαστήρα


THE NEWSROOM · 28 Δεκεμβρίου 2015

Naji-Jerf_3536145b

Ο Νατζι Τζερφ (Naji Jerf), αριστερός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας από τη Συρία δολοφονήθηκε εχθές στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, 50χλμ από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Σε μια βόλτα του Τζέρφ με τις δύο κόρες του και τη γυναίκα του στην πόλη Γκαζιαντέπ, εμφανίστηκε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και ένας από τους επιβάτες πυροβόλησε με σιγαστήρα στο κεφάλι τον Νατζι Τζερφ δύο φορές.

Ο Νατζι Τζερφ ετοίμαζε αυτόν τον καιρό ένα ντοκιμαντέρ για να δείξει στον κόσμο τις θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους στις Συριακές περιοχές. Επιπλέον ο ίδιος ήταν μέλος στο RBSS (Raqqa is Being Slaughtered Slowly), ένα πρότζεκτ ενημέρωσης σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος. Ο Τζέρφ είναι ο δεύτερος δημοσιογράφος από το RBSS που δολοφονείται φέτος. Εικάζεται οτι η δολοφονία του Τζέρφ έγινε από τζιχαντιστές του ISIS.

 

Naji_Jerf_with_his_3536172b

Ο Naji Jerf μαζί με τις δύο κόρες του

 

Naji_Jerf_scene_3536174b

Το σημείο όπου πυροβόλησαν τον Ν.Jerf

 

Naji_Jerf_with_Ibr_3536173b

O N. Jerf μαζί με τον Ibrahim, τον άλλο δημοσιογράφο του RBSS ο οποίος αποκεφαλίστηκε τον Οκτώβριο και αυτός σε Τουρκικό έδαφος

 

H Γαλλία είχε χορηγήσει άσυλο στον Νάτζι Τζέρφ και στην οικογένειά του και σκόπευαν να ταξιδέψουν οικογενειακώς στη Γαλλία σήμερα, Δευτέρα.

 

Πηγή: telegraph.co.uk

Best of internet