Για άλλη μια φορά η επιστήμη βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Ένα βήμα πιο πίσω στην εξελικτική αλυσίδα φαίνεται να είναι αυτοί οι φίλοι σου που ποστάρουν στο facebook φαινομενικά βαθυστόχαστες παπάτζες πάνω σε λουλουδάτο φόντο, ή ακόμα χειρότερα πάνω σε κάποια εικόνα από τα minions.
Πάντα υποψιαζόσουν βλέποντας τα πόστ τους ότι αυτή η συμμαθήτρια από το σχολείο δεν είναι και το πρώτο μυαλό, ή οτι αυτός ο συμφοιτητής απ τη σχολή είναι λίγο περιορισμένης ευθύνης, αλλά τώρα έρχεται η επιστήμη να σου πει οτι έχεις δίκιο.
Στον Καναδά κάποιοι επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν μια έρευνα με τίτλο “On the reception and detection of pseudo-profound bullshit” δηλαδή μια έρευνα “για την πρόσληψη και την ανίχνευση των ψευδοδιανοουμενίστικων μαλακιών”. Ουσιαστικά παρουσίασαν σε κόσμο διάφορα αποφθέγματα, πολλά εκ των οποίων ανήκουν στον Deepak Chopra, έναν συγγραφέα και γιατρό-πνευματιστή, ανακατεμμένα με διάφορες ταυτοσημίες και αυταπόδεκτες παπάτζες όπως για παράδειγμα “Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να ακούνε κάποιο είδος μουσικής“.
Στη συνέχεια έκαναν κάποια γνωσιακά τέστ στους ίδιους ανθρώπους ώστε να συνδυάσουν τα δεδομένα του πρώτου τέστ με το επίπεδο της νοημοσύνης του καθενός. Μαντέψτε τι βρήκαν. Βρήκαν οτι όλοι αυτοί που βρίσκουν βαθειά και motivational όλα τα ηλίθια αποφθέγματα με τις ταυτοσημίες είναι λίγο πιο ηλίθιοι από τους υπόλοιπους.
Μπράβο στους Καναδούς που έκαναν αυτή την έρευνα για να επιβεβαιωθούν οι πρώτερες υποψίες μας, και μπράβο τους που έβαλαν στον τίτλο της ακαδημαϊκής έρευνας τη λέξη Bullshit.
Διαδώστε
Η πιο λαχταριστή συνωμοσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων
Μας την πέφτουν οι Lannister λογικά
Grand Theft Auto: Αθήνα City
Όσο ζω Μαζώ και στην Αλβανία