Quantcast
THE STREAM

Αντίποινα Πούτιν με οικονομικές κυρώσεις προς την Τουρκία με νέο διάταγμα του Κρεμλίνου

Οργισμένο ακόμα το Κρεμλίνο με την κατάρριψη του SU-24 από τους Τούρκους


THE NEWSROOM · 28 Νοεμβρίου 2015

Με σημερινό διάταγμα από το Κρεμλίνο η Ρωσία προβαίνει σε αρκετές νέες κυρώσεις προς την Τουρκία, ως αντίποινα για την κατάρριψη του Ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Το διάταγμα του Κρεμλίνου με τίτλο “Διάταγμα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και την προστασία των Ρώσων πολιτών από εγκληματικές και άλλες παράνομες δραστηριότητες της Ρωσίας και για την εφαρμογή ειδικών οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας”.

Το συγκεκριμένο διάταγμα υπαγορεύει πολλές απαγορεύσεις κατά των Τούρκων πολιτών και επιχειρήσεων που ζουν ή δραστηριοποιούνται στη Ρωσία:

  • Απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία,
  • Απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους (από την 1η Ιανουαρίου του 2016)
  • Επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών. Από το μέτρο της βίζας θα εξαιρεθούν όσοι Τούρκοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και οι διπλωμάτες.
  • Επιπλέον απαγορεύτηκε από τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία να πωλούν τουριστικά πακέτα με προορισμό την Τουρκία, μέτρο που θα ισχύσει από την αρχή του 2016.
  • περιορισμοί και απαγορεύσεις σε εισαγωγή συγκεκριμένων προϊόντων από την Τουρκία. Η πλήρης λίστα αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των επόμενων ημερών. Στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται επίσης και αυστηροί περιορισμοί σε τουρκικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία.

Σήμερα μάλιστα ο Ντιμήτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του Βλάντιμιρ Πούτιν, σχολίασε σε τηλεοπτική εκπομπή πόσο οργισμένο εξακολουθεί να είναι το Κρεμλίνο για το συμβάν, αποκάλεσε τη συμπεριφορά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας “σκέτη τρέλα” και είπε πως ο επακόλουθος χειρισμός από την Άγκυρα της κρίσης θυμίζει “θέατρο του παραλόγου”. “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει προδοτικά ένα ρωσικό αεροπλάνο από πίσω”, είπε ο Πεσκόφ στη ρωσική τηλεοπτική εκπομπή , αποκαλώντας “κινούμενα σχέδια” τις αποδείξεις που παρουσίασε η Τουρκία που φέρεται να δείχνουν πως το ρωσικό Su-24 είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

 

Πηγή: lifo.gr

Best of internet