Quantcast
THE STREAM

Bόρεια Κορέα: Με ποινή του θανάτου απαγορεύεται πλέον η φράση «Κιμ Πάτα Το Κουμπί»

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν έχει χρόνο για την αξιολόγηση όλων των αιτήσεων


THE NEWSROOM · 26 Νοεμβρίου 2015
kim-jong-un-looking-things2

«Θα το πατήσω όταν εγώ το θελήσω» φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας

Σε άλλη μια ιδιαίτερα νοσηρή απαγόρευση φαίνεται να προέβη το κράτος της Βόρειας Κορέας  η οποία στοχοποιεί αυτή τη φορά όσους πολίτες καλούν στο διαδίκτυο τον ηγέτη του κράτους Κιμ Γιονγκ Ουν να «πατήσει το κουμπί», υπονοώντας έμμεσα την εντολή για εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων.

Η ολοένα αυξανόμενη δημοφιλία της φράσης φαίνεται να ενόχλησε τον ίδιο τον -γνωστό για τις ιδιορρυθμίες του- αρχηγό της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης ,ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να δήλωσε «Θα το πατήσω μόνο όταν εγώ το θελήσω».

Πηγές από την Πιονγιάνγκ αναφέρουν πως οι αρχές στην Βορειοκορεάτικη Πρωτεύουσα δείχνουν ανακουφισμένες με την νομοθετική ρύθμιση καθώς απαλλάσσονται πλέον από τον βαρύτατο φόρτο της επεξεργασίας των αιτήσεων ανα τον κόσμο.

«Ήταν εφιαλτικό» – σχολιάζει αξιωματούχος της κυβέρνησης. «Κάθε μέρα κατασπαταλούνταν εκατομμύρια εργατοώρες από υπαλλήλους της κυβέρνησης για να εξετάσουμε όλα τα αιτήματα για το πάτημα του κουμπιού. Δεν μπορούσαμε να δούμε τις οικογένειες και τα παιδιά μας».

Στον χάρτη που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας και Πυραυλικής Ασφάλειας φαίνεται ότι οι κλήσεις γίνονταν από διάφορα σημεία του κόσμου με ιδιαίτερη έξαρση στην νότια περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου.

patato

«Δεχόμασταν κλήσεις για πάτημα του κουμπιού με κάθε ευκαιρία. Με κάθε παραμικρό στοιχείο της επικαιρότητας, κάποιος θα φρόντιζε να μας καλέσει για να του ρίξουμε πυρηνικά. Ήταν παρανοϊκό!» πρόσθεσε άλλος αξιωματούχους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων των πολιτών για πυρηνική επίθεση σε διάφορους στόχους απορροφά πολύ χρόνο από το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα του Κιμ Γιονκ Ουν. Ο ηγέτης του λαού της Βόρειας Κορέας επιδιώκει με την νέα νομοθεσία να έχει πλέον τον διαθέσιμο χρόνο για να κοιτάει πράγματα.

Kim-Jong-Un1

Best of internet