Quantcast
THE STREAM

Το ακούσαμε κι αυτό: η Σαλαμίνα υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Ήταν να μην έρθει στο νησί για την επέτειο της ναυμαχίας ο Πάνος Καμμένος


Bobol Gordello · 1 Νοεμβρίου 2015

Το 2021 συμπληρώνονται 2500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, στην οποία, με MVP το Ντέμη Νικολαΐδη του ελληνικού στόλου Θεμιστοκλή, πετύχαμε αποφασιστική νίκη επί των βαρβάρων Περσών του Ξέρξη, παίρνοντας ρεβάνς για το κακό αποτέλεσμα στις Θερμοπύλες. Με αφορμή αυτή την επέτειο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προωθεί την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Ιδού και promo photo από το λιμάνι του Πειραιά.

2021

Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προωθεί την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 2500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Έτσι, συμφωνήθηκε η προετοιμασία φακέλου που θα προωθεί το νησί του Σαρωνικού, τον Πειραιά και ολόκληρη την Περιφερειακή ενότητα.

Διόλου τυχαία δεν είναι η συγκεκριμένη επιλογή σε μια περίοδο που η Ευρώπη μαστίζεται από εισβολές βαρβάρων από την Ανατολή. Η αντιστοίχιση, μάλιστα, της τότε απόκρουσης της εισβολής με την ανάγκη της Ευρώπης για αντίστοιχη απόκρουση και σήμερα καθιστά τη Σαλαμίνα σαφές φαβορί για τον τίτλο. Μπράβο, Πάνο, εξαιρετική ιδέα.

KammenosSalamina2sk

Σαλαμίς, παγκόσμια κοιτίδα Ελευθερίας και Δημοκρατίας!

Best of internet