Quantcast
THE STREAM

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου δήλωσε πως για το Ολοκαύτωμα φταίνε οι Παλαιστίνιοι (VIDEO)

“O Xίτλερ δεν ήθελε να εξολοθρεύσει τους Εβραίους”


THE NEWSROOM · 21 Οκτωβρίου 2015

Mιλώντας σήμερα στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κογκρέσο στην Ιερουσαλήμ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κάτι το οποίο θα το έλεγε κανείς και εξωφρενικό:

«Ο Χίτλερ, εκείνη την εποχή, δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει. Τότε, ο Haj Amin al-Husseini, πήγε να δει τον Χίτλερ και του είπε: “Αν τους απελάσεις, θα έρθουν όλοι εδώ, στην Παλαιστίνη”. “Και τι να κάνω;” τον ρώτησε ο Χίτλερ. “Κάψ’ τους” απάντησε ο μουφτής»

O Nετανιάχου, ακροδεξιός Ισραηλινός αντίστοιχος ας πούμε του Βορίδη, κάνει μια δήλωση η οποία κάνει αυτό που λέμε ξαναγράψιμο της ιστορίας: παίρνει τις ευθύνες του Ολοκαυτώματος από το Χίτλερ και τους Ναζί και τους αποδίδει σε στον άραβα τότε Μέγα Μουφτή της Ιερουσαλήμ, Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν αλ Χουσέινι.

 

MAal-Husayni

 

Για την ιστορία, ο Χουσέινι αποτελεί όντως μια σκοτεινή φυσιογνωμία που στα πλαίσια του ανταγωνισμού των Αράβων με τους Εβραίους, έγινε κολλητός των Ναζί και στρατολόγησε μουσουλμάνους για να πολεμήσουν για αυτούς. Περισσότερο ακόμα, υποστήριξε τις διώξεις των Εβραίων στην Ευρώπη των Χίμλερ-Χίτλερ και τους είχε επισκεφθεί.

Haj-Amin-al-Husseini

Αυτό που λέει ο Νετανιάχου από την άλλη, όπου σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz δήλωσε πως ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά απλά να τους εκτοπίσει αλλά πείστηκε γι’αυτό από τον Χουσέινι είναι απίστευτη παραχάραξη και ιστορικό ατόπημα το οποίο έχει απορριφθεί πολλάκις σύμφωνα με τον καταξιωμένο ιστορικό και δημοσιογράφο Robert Fisk, όποιες κι αν είναι οι ευθύνες του Χουσέινι.

auschwitz_birkenau__ii_b_n___w_by_everona

 

To βασικότερο πρόβλημα με αυτήν την επιχειρηματολογία, πέραν του ότι απλά κάνει τις σχέσεις Εβραίων και Αράβων πολύ χειρότερες, είναι πως στην πραγματικότητα αθωώνει τους Ναζί μιας και αυτοί δεν είχαν κακές προθέσεις, αλλά έφταιγε κάποιος άλλος (!!!).

Auschwitz-11

 

Το πραγματικά σουρεάλ μέσα σε όλα αυτά είναι πως η Κυβέρνηση της Γερμανίας έσπευσε να δηλώσει πως δε μπορεί να αμφισβητηθεί πως η Γερμανία φταίει για το Ολοκαύτωμα:

“Η ευθύνη για το Ολοκαύτωμα των εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανήκει στη Γερμανία και δεν υπάρχει λόγος αυτό να αλλάξει”, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράνοια

 

 

 

 

Best of internet