Quantcast
THE STREAM

O Μητροπολίτης Άνθιμος διώκεται μαζί με όλο το Δ.Σ. ορφανοτροφείου για συγκάλυψη βιασμού ανήλικου

Ποινικές διώξεις διέταξε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για το κουκούλωμα


THE NEWSROOM · 13 Οκτωβρίου 2015

Όπως μαθαίνουμε από την εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης:

Ποινικές διώξεις για “κουκούλωμα” υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.

To Παπάφειο Ίδρυμα είναι ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης, του οποίου ο γνωστός χριστιανοταλιμπάν έχει διατελέσει πρόεδρος. Ο δράστης του βιασμού ήταν ένας 13χρονος και το θύμα ένας 7χρονος. Η συγκάλυψη για την οποία μιλάει η Εισαγγελέας είναι η απόκρυψη της αναφοράς που είχε καταθέσει στη διοίκηση του ιδρύματος η κοινωνική λειτουργός, στην οποία απευθύνθηκε ο 7χρονος μετά τον πρώτο βιασμό.

2011061700246-preview

 

Ο Άνθιμος και το υπόλοιπο Δ.Σ., όπως και ο διευθυντής του ιδρύματος, διώκονται καθώς απέκρυψαν από τις αρχές την παραπάνω έκθεση σε μια προσπάθεια να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο γύρω από το ίδρυμα και έχουν καταθέσει ως ύποπτοι. Όταν μάλιστα η αναφορά τελικά έφτασε στις αρχές μετά το δεύτερο βιασμό του 7χρονου, έγινε το εξής, όπως αναφέρει η Μακεδονία:

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία των ευθυνών πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ως προς τους διοικούντες του Παπάφειου, θεωρώντας ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις. Η αρχειοθέτηση όμως δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη έστειλε πίσω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία.

anthimos-thesnikis

Το να τη σκαπουλάρουν όλοι μαζί, φυσικά, δίνει 1.05 στον ΟΠΑΠ.

Best of internet