Quantcast
THE STREAM

Τσακάλι από Ηράκλειο Κρήτης φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ εν μέσω capital controls

Ακούγεται δε ότι είναι βουλευτής και φανατικός υποστηρικτής του ΝΑΙ στην πόλη


THE NEWSROOM · 7 Ιουλίου 2015

Aναμεταδίδουμε τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες του Ηρακλειώτικου site CandiaNews:

Στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε χθες το απόγευμα η αποκάλυψη του Candianews για τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου, ο οποίος μετέφερε στο εξωτερικό, με άδεια Στουρνάρα, 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές. Όλα τα στοιχεία παραδόθηκαν σε συνεργάτες του, ενώ στάλθηκαν και στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Αλέξη Τσίπρα. Ήδη οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημερώθηκαν και για το όνομα του πολιτικού παράγοντα καθώς και για άλλες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ίδιο site, ο φιλοευρωπαίος παράγοντας της πόλης θέλησε τη στιγμή που είχαν επιβληθεί capital controls να σηκώσει ένα εκατομμυριάκι από το λογαριασμό του (!) και να το μεταφέρει στο εξωτερικό. Όταν έφαγε αρχικά άκυρο επειδή η τράπεζα ήταν κλειστή, χρησιμοποίησε τα κονέ του για να πάρει το ΟΚ απευθείας από το Στουρνάρα και να στείλει τα φράγκα σε γαλλική τράπεζα.

candia_news

 

Η δικαιολογία ήταν ότι είχε μια πολύ επείγουσα μπίζνα με φωτοβολταϊκά στο εξωτερικό. Εδώ, ένα περσινό άρθρο από άλλο κρητικό site που κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα την υπόθεση φωτοβολταϊκά, όπου ένας βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. κάνει παρέμβαση για τη βαριά φορολογία των φωτοβολταϊκών. Το ζήτημα γίνεται δε πάρα πολύ ζουμερό, όταν σύμφωνα με την Εφ.Συν, το Σάββατο πρωί ένας άλλος βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ., ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία Ηρακλείου πως το συγκεκριμένο άρθρο του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη:

«θίγει συγκεκριμένη μερίδα πολιτικών που υπερασπίζονται τη θέση “ναι” στο δημοψήφισμα και πως η αδιάκριτη σπίλωση της υπόληψης των εν ενεργεία πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου που έχουν ταχθεί υπέρ θέσης του “ναι” στο δημοψήφισμα αποτελεί επονείδιστη αλλά και παράνομη πράξη».

Εν ολίγοις, μας λέει πως το άρθρο τον φωτογραφίζει, όπως και σχόλια που ανέβηκαν εδώ κι εκεί στα social media. Στη συνέχεια, ο Α. Ανδρικάκης, κλήθηκε στην Εισαγγελία όπου και συνοδευόμενος από δικηγόρους έθεσε στη διάθεση της όλα τα στοιχεία που υποστηρίζει πως κατέχει για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

Προφανώς, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί τίποτα, αλλά η αλήθεια είναι πως θα τσούξει αν αποδειχθεί πως τις ίδιες μέρες που η αντιπολίτευση τράβαγε τα βυζιά της για τα 60 ευρώ στα ΑΤΜ, είχε μέλη της να στέλνουν εκατομμυριάκια στο εξωτερικό για φύλαξη. Θα τσούξει πάρα πολύ.

 

Best of internet