Quantcast
THE STREAM

Ο Τζον Όλιβερ ταξίδεψε μέχρι τη Μόσχα για να μιλήσει με τον Έντουαρντ Σνόουντεν (VIDEO)

“Η ασφάλεια ξέρει τη μάρκα απ’ τα βρακιά μου/ και ενοχλείται στη δουλειά μου αν δε πάω”


LUBEN CREW · 7 Απριλίου 2015

Έντουαρντ Σνόουντεν, αυτός ο άγνωστος. Από τη στιγμή που αποκάλυψε (μέσω των απόρρητων εγγράφων που διέρρευσε το 2013 σε δημοσιογράφους) ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας, παρακολουθούν κάθε “enter” που πατιέται στο παγκόσμιο ίντερνετ, αποθεώθηκε ως ο μεγαλύτερος ήρωας των καιρών μας και λοιδορήθηκε ως αισχρός και ποταπός προδότης απο πολλούς Αμερικάνους.

 

snowden-oliver

 

Απο τον Αύγουστο του 2013 μέχρι σήμερα, ο Σνόουντεν ζει στη Ρωσία, η οποία του έχει παραχωρήσει πολιτικό άσυλο. Καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ακυρώσει το διαβατήριο του και ανυπομονεί να τον “δικάσει” για κατασκοπεία, ο Σνόουντεν δεν μπορεί να να φύγει από τη φωλιά του Βλαδίμηρου, έτσι λοιπόν ο Τζον Όλιβερ πήρε το αεροπλάνο και πήγε στη Μόσχα, προκειμένου να μιλήσει με τον πλέον καταζητούμενο nerd του κόσμου:

(Από το 13.30 και μετά)

 

 

Ο Σνόουντεν καθυστέρησε μια ώρα στο ραντεβού, κάνοντας τον Τζον Ολιβερ να παρανοήσει λίγο, άλλα (στο 16.00) ξαφνικά μια πόρτα ανοίγει και μπουμ! Έντουαρντ motherfuckin’ Σνόουντεν κύριες και κύριοι.

 

john-oliver-edward-snowden

 

edward-snowden

 

Τι μάθαμε λοιπόν από τον πιο επικίνδυνο γυαλάκια του κόσμου; Τίποτα που δεν ξέραμε ήδη, δηλαδή οτι η αμερικανική NSA έχει τα μέσα, το προσωπικό και κυρίως, τη βούληση να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα και όχι μόνο στο ίντερνετ. Ο Τζον Όλιβερ δεν παρέλειψε να επισημάνει και το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, οτι δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικάνων δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το αν η κυβέρνηση τους παρακολουθεί και φυσικά, αδιαφορεί πλήρως για το τι κάνει η κυβέρνηση τους το εξωτερικό.

Επίσης μάθαμε οτι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν έχουν κάποιο ειδικό πρόγραμμα συλλογής των γυμνών φωτογραφιών που στέλνουν μεταξύ τους οι χρήστες του ίντερνετ, άλλα οτι δεν τους χρειάζεται κιόλας: Εφόσον ξέρουν τα πάντα για όλους, λογικά γνωρίζουν οτι κάθε Τετάρτη στέλνω μια φωτογραφία του πουλιού μου στον αρχισυντάκτη του luben.tv και σίγουρα έχουν όλες τις φωτογραφίες αποθηκευμένες.

Brave new world, όπως θα’λεγε κι ο Άλντους Χάξλεϊ.

Best of internet