Quantcast
THE STREAM

Μπαίνει Ένας Αναπτήρας Σε Ένα Αεροπλάνο: όσα μάθαμε τις τελευταίες μέρες για το “Άγιο Φως”

Ανώνυμοι ευεργέτες, ένα Πατριαρχείο που μιλάει με όρους Star Wars, μια κυβέρνηση που κάνει τουμπεκί κι ένα (πανάκριβο) θαύμα


THE NEWSROOM · 6 Απριλίου 2015

Να λοιπόν που τρεις μήνες μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αντιμέτωπη με μια καυτή χριστιανική πατάτα, δηλαδή τη μεταφορά του “Αγίου Φωτός” (ή αλλιώς “ευλογημένου αναπτήρα BIC”), απο τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, με τιμές εν ενεργεία Βυζαντινού αυτοκράτορα.

Μην ανησυχείτε όμως Χριστόπληκτοι αδελφοί: ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την τήρηση του υπέρλαμπρου αυτού εθίμου σα να μη τρέχει τίποτα, αφού πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έκανε την εξής δήλωση: “Στους ισχυρισμούς της Ένωσης Άθεων, ότι πρέπει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, έχω να δηλώσω ότι η θέση τους αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός, ότι μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το Φως και τους διαβεβαιώνω ότι, παρά την αντίθεσή τους, το Άγιο Φως θα έρθει και φέτος στην πατρίδα μας”.

 

 

21_3130_kt_89331409852944

 

Η παραπάνω απάντηση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αφορά δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε πριν πέντε μέρες η Ένωση Άθεων και το οποίο μεταξύ άλλων αποκάλυπτε τα εξής:

 

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι πιστός ή όχι αντιλαμβάνεται ότι η αεροπορική μεταφορά του «Αγίου φωτός» είναι μία μη απαραίτητη πολυτέλεια. Η μη αναγκαιότητά της καταδεικνύεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά αυτό συνέβη μόλις το 1988 με πρωτοβουλία ιδιώτη, αφού μέχρι τότε το «Άγιο φως» μεταφερόταν με πλοίο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (24-04-2005) ο συγκεκριμένος ιδιώτης είχε αναλάβει τη μεταφορά μέχρι και το 2000 (με εξαίρεση το 1998).

Από το 2002 το Ελληνικό κράτος (και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών) ανέλαβε την οργάνωση αλλά και το οικονομικό κόστος της αεροπορικής μεταφοράς του «Αγίου φωτός» με ειδική πτήση και το υποδέχεται με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα. Από την Αθήνα το «Άγιο φως» μεταφέρεται πάλι με ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας σε διάφορες Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση.

Σημειώνεται ακόμη πως κανένα άλλο κράτος στον κόσμο (από αυτά που θεωρούνται πως έχουν σημαντικό ποσοστό ορθόδοξων πιστών π.χ. Ρωσία, Σερβία, Αρμενία) δεν ναυλώνει αεροσκάφος για να μεταφέρει το φως, ούτε το υποδέχεται ως αρχηγό κράτους. (πηγή)

 

21_3130_kt_89331409852944 (2)

 

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τους, τα ρεμάλια της μασονίας, των Ιεχωβάδων και του Σόρος (οι άθεοι δηλαδή), καταθέτουν ορισμένες ερωτήσεις προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα αρμόδια υπουργεία:

 

Zητάμε από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν τους Έλληνες φορολογούμενους πόσο έχει κοστίσει στο Ελληνικό Κράτος η μεταφορά του ονομαζόμενου «Αγίου φωτός» στην Ελλάδα και η διανομή του στις ανά τη χώρα Μητροπόλεις από το 1988 μέχρι σήμερα. Ειδικότερα για:

1. Το κόστος της ειδικής πτήσης για τη μεταφορά του Υπουργού Εξωτερικών και των άλλων επιβατών της πτήσης προς την Ιερουσαλήμ και πίσω.
2. Το κόστος διαμονής των παραπάνω και άλλα έξοδα διαβίωσης.
3. Το κόστος των αγημάτων και άλλων τελετών και εκδηλώσεων κατά την υποδοχή του «Αγίου φωτός».
4. Το κόστος των ειδικών πτήσεων (με αεροπλάνα της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας) για τη διανομή του «Αγίου φωτός» στις Μητροπόλεις της χώρας.
5. Το κόστος άλλων σχετικών με τη μεταφορά και διανομή του «Αγίου φωτός» εξόδων.

 

21_3130_kt_89331409852944 (3)

 

Μέχρι σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, δεν υπάρχει καμία μα καμία απολύτως επίσημη ή ανεπίσημη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα. Λαμβάνοντας υπόψη πως το όλο πανηγυράκι με το Άγιο Φως συμβαίνει το Μεγάλο Σάββατο, η κυβέρνηση έχει πέντε μέρες για να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο και να στείλει τους πιστούς να αγοράσουν αναπτήρα στο περίπτερο.

Το οποίο σημαίνει, ότι κατά 99% το Σάββατο το βράδυ, ο Πάνος Καμμένος, μαζί με τον μέγα μινάρα Νικολό και το πιο τεντωμένο άγημα στην ιστορία του Ελληνικού Στρατού, θα υποδεχτούν με κάθε επισημότητα τον Άγιο Αναπτήρα.

Πάμε στοίχημα;

 

 

(φωτογραφίες: SOOC)

Best of internet