Quantcast
THE STREAM

Μια συνηθισμένη μέρα στο “Πρώτο Θέμα” (PHOTOS)

Διεισδυτική και εμπεριστατωμένη ανάλυση της θεματολογίας της πρώτης σε κυκλοφορία ελληνικής εφημερίδας


LUBEN CREW · 1 Απριλίου 2015

Μια από τις σημαντικότερες δουλειές σε κάθε εφημερίδα/περιοδικό, είναι αυτή του υλατζή, ή αλλιώς, υπεύθυνου ύλης. Δουλειά του υλατζή είναι καταρχήν η συνεννόηση με τους συντάκτες και τον αρχισυντάκτη, σχετικά με το ποια άρθρα θα μπούνε, που και πως και στη συνέχεια, η επιμέλεια των άρθρων, δηλαδή, τίτλοι, υπότιτλοι κλπ.

Υπάρχουν βέβαια και εφημερίδες, στις οποίες οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές είναι τόσο ξεκάθαρες, που τη σημαντικότατη δουλειά του υλατζή μπορεί να τη διεκπεραιώσει άνετα και τυφλό ρακούν χωρίς χέρια.

Ας πάρουμε για παράδειγμα 11 χαρακτηριστικές ειδήσεις απο το “Πρώτο Θέμα” σήμερα, 1η Απριλίου 2015, για να δούμε πως ένας απλός συνδυασμός: (1)δολώματος για ατελείωτο χρυσαυγίτικο τρολάρισμα στα σχόλια, (2)βυζιών, (3)αναδημοσιεύσεων απο την Bild, (4)κουτσομπολιού, (5)περισσότερων βυζιών και (6)Άδωνι Γεωργιάδη, αρκεί για να βγάλει το ψωμάκι του, σήμερα και κάθε μέρα ο Θέμος Αναστασιάδης:

 

 

5

Άρθρο που μπήκε μόνο και μόνο για να λυσσάξουν οι χρυσαυγίτες στα σχόλια.

 

 

8

Το ίδιο.

 

 

capture image99

Ο Βερύκιος της ημέρας.

 

 

gggg

Βυζιά.

 

 

gg

Έλληνα εφοπλιστή = καλό.

 

 

gggggg

Κι άλλα βυζιά.

 

 

ggggg

Η Bild της ημέρας.

 

 

ggg

Ακόμα περισσότερα βυζιά.

 

 

gggggggg

Κατινιές-κουτσομπολιό-σελέμπριτις.

 

 

/

Γκόμενα ποδοσφαιριστή – γενική κατηγορία “Βυζιά”.

 

 

capture imagegggg

Και φυσικά, ο Άδωνις της ημέρας.

 

Αποτέλεσμα;

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 η κυκλοφορία του ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑτος ήταν 137.000 φύλλα, ενώ εκείνη της αμέσως επόμενης εφημερίδας ήταν μόλις 83.000 φύλλα.

Η διαφορά των 54.000 φύλλων ισοδυναμεί με το 65% της κυκλοφορίας της δεύτερης εφημερίδας, στοιχείο που αποτυπώνει παραστατικά την τεράστια απόσταση που έχει δημιουργηθεί πλέον ανάμεσα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τον ανταγωνισμό.

Η απόλυτη κυριαρχία στις πωλήσεις είναι ένας δείκτης, προφανώς αδιάψευστος, για το πόσο εύστοχη και διεισδυτική, επίκαιρη και αδέσμευτη είναι η δημοσιογραφία που ασκεί το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. (πηγή)

 

Best of internet