Quantcast
THE STREAM

«Η δράση προκαλεί αντίδραση»: Νέο παρατράγουδο στην Κουτσελίνη δικαιολογεί τον Λύτρα

Που τους βρίσκουν όλους αυτούς ρε αδέρφια


THE NEWSROOM · 19 Ιουνίου 2024

Δεν είναι μόνο ο Κούγιας ασταμάτητος, αγαπητές φίλες και φίλοι. Είναι και η εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη ασταμάτητη. Πριν πάρετε βαθιά ανάσα, αυτή τη φορά η επίμαχη στιγμή δεν ανήκει στη γνωστή παρουσιάστρια, αλλά σε έναν από τους καλεσμένους της, τον δικηγόρο Σπύρο Ρομποτή.

Ο δικηγόρος πήρε το λόγο για να πει πάνω κάτω ότι η σύζυγος του Α. Λύτρα Σοφία Πολυζωγοπούλου σίγουρα θα έχει κάποια ευθύνη για όσα έγιναν. Κοινώς, ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τον προκάλεσε. Όπως είπε:

Καταρχάς, ο κ. Ρομποτής δήλωσε ότι ο γνωστός ποινικολόγος δε μπορεί να χτύπησε τη γυναίκα του χωρίς αυτή να έκανε κάτι, επειδή είναι διαγνωσμένα ψυχικά υγιής. Πως προκύπτει αυτό; Επειδή έχει βγάλει άδεια κατοχής όπλου. Οπότε, αυτή του προκάλεσε κάποιο “κλονιστικό σοκ“, όπως είπε:

Η βία δεν είναι μόνο σωματική, είναι και ψυχολογική. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας και κατέχει άδεια πυροβόλου όπλου, γεγονός που του δίνει το τεκμήριο της ψυχικής υγείας με την έννοια ότι έχει προηγουμένως εξεταστεί από ψυχίατρο, ένας τέτοιος άνθρωπος που ξαφνικά χάνει τον έλεγχο και προβαίνει σε μια τέτοια ακραία και καταδικαστέα από όλους πράξη, προφανώς έχει υποστεί ένα κλονιστικό σοκ.»

Συνέχισε λέγοντας ότι ο ξυλοδαρμός ήταν αντίδραση, που ήρθε μετά από κάποια δράση της κ. Πολυζωγοπούλου. Εννοείται πρόσθεσε ότι ο ξυλοδαρμός ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη αντίδραση, γενικά θέλει σκέψη το πράγμα παιδιά:

«Η δράση προκαλεί αντίδραση. Η αντίδραση μπορεί να ήταν υπερβολική… Η δράση προκαλεί αντίδραση, η αντίδραση ήταν ενδεχομένως υπέρμετρη, τον ξυλοδαρμό εννοώ ως αντίδραση. Ο κανόνας της φυσικής είναι ότι η δράση προκαλεί αντίδραση. Ένας άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας μπαίνει στο αυτοκίνητο και πλακώνει τη γυναίκα του στο ξύλο; Πόσο φυσιολογικό σας φαίνεται αυτό;»

WINK WINK:

«Δεν κατέθεσε μήνυση γιατί γνώριζε με ποιο τρόπο η διαδικασία θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Προφανώς και ο κύριος Λύτρας υπήρξε δέκτης ενός κλονιστικού γεγονότος τέτοιου… Ένας ψυχικά υγιής άνθρωπος, ξαφνικά μύγα τον τσίμπησε και άρχισε να χτυπά τη γυναίκα του;»

Ο δικηγόρος δεν άφησε ούτε το σκηνικό στο σπίτι της κ. Πολυζωγοπούλου (με την πρώην σύζυγο του ποινικολόγου) να πέσει κάτω:

«Από μόνη της έπρεπε να φροντίσει και να του πει στα πλαίσια μιας σχέσης που είχαν επί σειρά ετών, προσωπική και επαγγελματική, να πάει να πάρει κάποια πράγματα. Όταν είσαι φυλασσόμενη και βλέπεις την κόρη, τον πρώην συνεργάτη σου και νομίζεις ότι βλέπεις μπαμπούλα και πατάς το panic button, εντάξει. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχο έχεις να τον κλείσεις τον άλλον στη φυλακή. Έγινε ό,τι έγινε, τελείωσε, ασκήθηκε ποινική δίωξη… Να το δούμε και ανάποδα; Ακόμα και η άσκηση ποινικής δίωξης για μένα σφάλει.»

Όταν δε κάποιος του είπε ότι πάει να τα ρίξει όλα στην κακιά την ώρα, ο κ. Ρομποτής είπε κάτι που κατέληξε στο ότι βασικά φταίει που είμαστε Βαλκάνιοι (!) και που η χώρα δεν πέρασε Αναγέννηση (!!). Ούτε καν Διαφωτισμό, το πρόβλημα είναι ότι η χώρα δεν πέρασε Αναγέννηση:

«Αυτό ακριβώς. Η κακιά η ώρα η οποία οδήγησε στο κακό το χέρι. Δεν είμαστε όλοι τόσο Σουηδοί στη ζωή μας… Η Σουηδία μας πέφτει λίγο μακριά. Είμαστε λίγο Βαλκάνιοι εδώ σε αυτή τη χώρα. Κι αυτή η χώρα δεν έχει ζήσει Αναγέννηση, αλλά 400 χρόνια σκλαβιάς. Ο νοών νοείτω…»

Κι άλλος που ψάχνεται για μια βδομάδα αμφιλεγόμενης ιντερνετικής διασημότητας, αγαπητές φίλες και φίλοι.

Best of internet