Quantcast
THE STREAM

Ειδικός στην έμφυλη βία είναι ο δικηγόρος που ξυλοκόπησε τη γυναίκα του

Δεν έχουμε τίποτα να σχολιάσουμε εδώ πέρα εμείς


THE NEWSROOM · 17 Ιουνίου 2024

Η απόλυτη ειρωνεία είναι η υπόθεση με τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα. Ο γνωστός δικηγόρος αποδέχθηκε ότι ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του, με αποτέλεσμα να κατηγορείται για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία μαθεύτηκε επειδή το ζευγάρι πήγε σε ιδιωτική κλινική τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου η εκδοχή που παρουσίασαν στα Επείγοντα είναι αυτή του ατυχήματος, δηλαδή ότι έπεσε από τη σκάλα.

Όμως ένας γιατρός της κλινικής αντιλήφθηκε ότι τα βαριά τραύματα (σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη) της 37χρονης γυναίκας δεν αντιστοιχούν με τίποτα σε ατύχημα, οπότε κατήγγειλε το περιστατικό. Ο δικηγόρος συνελήφθη, οδηγήθηκε στο ΑΤ Ακροπόλεως και αργότερα στη ΓΑΔΑ. Τελικά, σήμερα το πρωί και μετά από προθεσμία που έλαβε ο δικηγόρος οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές. Επίσης η ΕΛΑΣ αφαίρεσε από το σπίτι του δύο (νόμιμα) όπλα. Να σημειωθεί επίσης ότι ο δικηγόρος έχει καταγγελθεί στο παρελθόν και από την πρώην σύζυγό του, η οποία όμως ανακάλεσε όταν ήρθε η ώρα της δίκης.

Μετά την απολογία, ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να μην πλησιάζει τη γυναίκα του, να φύγει από το κοινό τους σπίτι και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το αδίκημά του σηκώνει από 5 έως 20 χρόνια (μην κρατήσετε και την ανάσα σας).

Ο δικηγόρος αποδέχτηκε τις πράξεις του και μίλησε στις κάμερες, όπου είπε τα εξής προβλέψιμα:

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό το οποίο συνέβη. Και από την συζυγό μου την οποία πραγματικά την υπεραγαπάω και από τις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει ποτέ στην ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο αυτό το περιστατικό που έγινε, μπορώ να θεραπευτώ. Να ζητήσω βοήθεια. Γιατί πραγματικά σας το λέω, το ότι έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια, έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο.»

Το φοβερό μάλιστα είναι ότι στο παρελθόν ο εν λόγω δικηγόρος έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις έμφυλης βίας. Μάλιστα, υποστήριζε ότι οι ποινές για ενδοοικογενειακή βία θα πρέπει να είναι αυστηρότερες:

«Έχουμε τόσες γυναικοκτονίες και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Το θέμα σε αυτό το κομμάτι είναι η πρόληψη. Για να μη φτάνουμε συχνά σε τέτοια σημεία, θα πρέπει οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες. Πρέπει να γίνονται αμέσως καταγγελίες. Κάποιος που κακοποιεί τη σύζυγό του, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα προβεί και σε κάτι άλλο.

Δε χρειάζεται καμία γυναίκα να περιμένει ή να υπομένει κακοποίηση από τον σύντροφο ή σύζυγό της, να πηγαίνει αμέσως για καταγγελία.»






Κάπως έτσι είχε καταλήξει πριν κάνα μήνα να είναι καλεσμένος σε διαδικασία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, όπου κλήθηκε να μιλήσει για την έμφυλη βία:


Best of internet