Quantcast
THE STREAM

Οριστικά τα ισόβια για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Σχεδόν έξι χρόνια μετά, η υπόθεση κλείνει αμετάκλητα


THE NEWSROOM · 14 Ιουνίου 2024

Οριστική και αμετάκλητη είναι η ποινή των βιαστών και δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των δύο ανδρών για αναίρεση της απόφασης που τους καταδίκασε σε ισόβια (+15 χρόνια) κάθειρξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού. Η απόφαση πάρθηκε σήμερα 14/6, κάτι λιγότερο από έξι χρόνια μετά.

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε δολοφονηθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2018. Οι δύο κατηγορούμενοι αιτούνταν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών. Στο εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ισχυριστεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία, ούτε τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Όμως, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημά τους διότι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλέστηκαν ήταν αβάσιμοι. Τελικά, ο Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε την εισήγηση, οπότε τα ισόβια είναι πλέον αδύνατο να μετατραπούν.

Πηγή: 1, 2, 3

 

Best of internet