Quantcast
THE STREAM

Ούτε 24ωρο δεν έβγαλαν τα ονόματα των θυμάτων από τα Τέμπη στον Άγνωστο Στρατιώτη

Μέχρι τα ξημερώματα είχαν καθαριστεί από τα συνεργεία του Δήμου


THE NEWSROOM · 29 Φεβρουαρίου 2024

Μια αυθεντική Ελλάδα στιγμή έζησε χτες το βράδυ η πλατεία Συντάγματος. Λίγες ώρες νωρίτερα, δύο φοιτήτριες από τους φοιτητικούς συλλόγους που διαδήλωναν είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά τα 57 ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μια παρέμβαση με την οποία δεν πρέπει να διαφώνησαν πάνω από 150 άτομα σε όλη την Ελλάδα και την ομογένεια.

Ένας από αυτούς τους 150 είναι στο Twitter και απορούσε γιατί δεν τις συνέλαβε η αστυνομία:

Κάποιοι φαίνεται να μη συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από την κίνηση φαίνεται ότι ήταν τα συνεργεία του Δήμου που πήγαν να καθαρίσουν τον χώρο το βράδυ. Πράγματι, το πρωί, πριν περάσει ένα 24ωρο, τα ονόματα των θυμάτων είχαν εξαφανιστεί προκαλώντας οργή στα social media και γενικότερα.

Για την ακρίβεια, οι αντιδράσεις ήταν αρκετά έντονες ώστε να βγει διάψευση από τον Δήμο Αθηναίων. Η διάψευση φυσικά δεν αφορά το αν σβήστηκαν τα ονόματα, αλλά για το αν σβήστηκαν με ειδική εντολή του Δήμου. Όπως είπε στο MEGA  η αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, το συνεργείο καθαριότητας έκανε αυτό που κάνει κάθε φορά:

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό.

Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να “σβήσουμε ή να μην σβήσουμε“. Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 11.30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία.»

Δεν ξέρουμε αν οι άνθρωποι από το συνεργείο καθαριότητας είναι έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο του σταθμάρχη και να φορτωθούν όλες τις ευθύνες, παραείναι βαρύς ο συμβολισμός.

Best of internet