Quantcast
THE STREAM

Κως: Εβάλαν 70 μέρες στη φυλακή Γερμανό για φούντα που είχε συνονόματος του

Ελλάδα 2.0


THE NEWSROOM · 27 Φεβρουαρίου 2024

Το χειρότερο δυνατό «Come to Greece για να τη βρεις» βρήκε στη χώρα ένας Γερμανός πολίτης, ο οποίος ήρθε για τουρισμό και κατέληξε να βγάλει 70 μέρες στη φυλακή. Όπως μπορεί να καταλαβάτε ήδη, στη φυλακή δεν τον πέταξε η μοίρα, αλλά η απίστευτη γιωτιά των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, η ιστορία μας ξεκινά με τον 50χρονο να συλλαμβάνεται (αφού εκδόθηκε και εκτελέστηκε ένταλμα) για κατοχή 7 γραμμαρίων κάνναβης. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές υποστήριξαν ότι έδωσε εντολή να μεταφερθεί από την Αθήνα στην Κω ένα δέμα, το οποίο ο ίδιος γνώριζε ότι περιείχε την κάνναβη μοιρασμένη σε δύο συσκευασίες.

Μόνο σε μια πολύ μικρή λεπτομέρεια πήγε στραβά το πράγμα: Το ένταλμα είχε βγει για κάποιον συνονόματό του, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το μόνο που υπήρχε σε αυτό είναι το ονοματεπώνυμο, το οποίο φαίνεται ότι είναι συνηθισμένο στην Γερμανία. Υπήρχε όμως μια κρίσιμη διαφορά: Το δικό του επώνυμο γράφεται με δύο F και δύο Ν, ενώ το επώνυμο του πραγματικού κατηγορούμενου έχει ένα από το κάθε γράμμα.

Όπως επίσης μπορεί να καταλάβατε ήδη, ο 50χρονος Γερμανός προσπάθησε να υποδείξει το λάθος, όμως κανένας δεν του έδωσε σημασία. Το ότι δε μπορούσε να μιλήσει ελληνικά, όπως και το ότι δεν μπορούσε να έχει συνήγορο υπεράσπισης, ήταν δικό του πρόβλημα. Εντέλει, έμεινε κρατούμενος από τις 18 Ιουνίου που συνελήφθη μέχρι τις 25 Αυγούστου του 2023.

Η παραμονή του στις ειδυλλιακές φυλακές της χώρας διακόπηκε μόνο αφού το ξενοδοχείο που έμενε παρείχε το κατάλληλο απόσπασμα του βιβλίου κινήσεως πελατών, από όπου προέκυψε το εξής: Ο Γερμανός της δικογραφίας έχει ως έτος γέννησης το 1984, ενώ το έτος γέννησης του συλληφθέντα είναι το 1974. Έτσι κατάφερε να αποφυλακιστεί. Επίσης, το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον έκρινε αθώο για τη μεταφορά της κάνναβης (η οποία μάλιστα έγινε το 2007).

Κάτι άλλο που μπορεί να καταλάβατε ήδη είναι ότι ο 50χρονος Γερμανός δεν έμεινε ικανοποιημένος με την αθώωσή του. Έτσι, στις 11 Μαρτίου θα βρεθεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου για να ζητήσει αποζημίωση για την άδικη φυλπάκισή του. Πιο συγκεκριμένα, ο Γερμανός ζητά να αποζημιωθεί με 50 ευρώ τη μέρα.

Λίγα είναι, να ζητήσει περισσότερα αν θέλετε τη γνώμη μας.

 

 

Best of internet