Quantcast
THE STREAM

Κορινθία: Οικογένεια που ζει σε σπηλιά κοπάνησε και πυροβόλησε αστυνομικούς

Δεν το θυμόμασταν έτσι το Ice Age


THE NEWSROOM · 16 Φεβρουαρίου 2024

Μια 100% Πελοπόννησος ιστορία μας ήρθε από το χωριό Μάννα της ορεινής Κορινθίας (βρίσκεται κοντά στα Τρίκαλα). Μετά από καταγγελίες, μαθεύτηκε ότι μια πολύτεκνη οικογένεια με 5 παιδιά ζούσε σε ένα DIY σπίτ με σπηλιά – σήραγγα, με τις συνθήκες διαβίωσης να θυμίζουν την ευτυχισμένη εποχή των Νεάντερταλ. Η στοά είχε μήκος 30 μέτρων και κατέληγε σε ρεματιά.

Το σκηνικό ανακαλύφιηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν ένας 67χρονος αγρότης κατήγγειλε ότι κάποιος έβαλε φωτιά στο αγροτικό του. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο φταίχτης ζει σε συνθήκες Ice Age κοντά στο χωράφι του. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν 45χρονο και πήγαν να τον βρουν στο “σπίτι” του το επόμενο πρωί παρουσία εισαγγελέα.

Όταν έφτασαν εκεί, όχι απλά δεν έκαναν έλεγχο αλλά έφαγαν πέσιμο από τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο. Άρπαξαν ματσούκια και όπλα που είχαν καβατζωμένα, κοπάνησαν έναν αστυνομικό στο κεφάλι, πυροβόλησαν τους υπόλοιπους και έγιναν καπνός μέσω του τούνελ που είχαν σκάψει. Μάλιστα, οι αναφορές από τα ΜΜΕ λένε ότι η οικογένεια κυκλοφορούσε στην περιοχή με τόξα και βέλη.΄

Την επόμενη μέρα, έγινε δεύτερη αστυνομική επίσκεψη, αυτή τη φορά με κλιμάκια ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ από την Αθήνα. Τότε μόνο κατάφεραν να συλλάβουν την τετράδα που τους επιτέθηκε, διαπιστώνοντας τότε ότι η οικογένεια περιλαμβάνει ακόμη ένα βρέφος ενός έτους, ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα αγοράκι 14 ετών. Περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι η στοά είχε σκαφτεί κάτω από το παράπηγμα που κατοικούσαν, το οποίο είχε λιγότερες ανέσεις από καλύβα στη Σιβηρία. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Εντέλει, σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα, πρόκειται για οικογένεια Παλαιοχριστιανών η οποία έχει επιλέξει να απομονωθεί τελείως από τον κόσμο. Στο ίδιο σημείο φαίνεται ότι ζουν κι άλλες οικογένειες σε παρόμοιο μήκος κύματος, φυσικά χωρίς ρεύμα και νέρα. Όπως είπε ο πατέρας της οικογένειας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα»:

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες.»

Εμείς νομίζαμε ότι το 2024 θα έχουμε ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Best of internet