Quantcast
THE STREAM

ΗΠΑ: Τσοσμπά γάζωσε το περιπολικό του γιατί μπέρδεψε πτώση βελανιδιού με πυροβολισμό

Σας την έχει πέσει εσάς ποτέ βελανίδι ή απλά κάνετε τους μάγκες;


THE NEWSROOM · 15 Φεβρουαρίου 2024

Κανονική σκηνή από το Hot Shots κατάφεραν να γυρίσουν δύο αστυνομικοί  στην κομητεία Οκαλούζα της Φλόριντα. Στο εκπληκτικό αυτό περιστατικό, το οποίο συνέβη τον περασμένο Νοέμβρη, όλα ξεκίνησαν από ένα βελανίδι και κατέληξαν σε δεκάδες σφαίρες και μια παραίτηση.

Το σκηνικό έχει ως εξής: Ο αστυνομικός Τζέσε Χερνάντες και η συνάδελφός του Μπεθ Ρόμπερτς είχαν συλλάβει έναν 24χρονο, του είχαν περάσει χειροπέδες και τον είχαν βάλει μέσα στο περιπολικό. Ο Χερνάντες βρισκόταν δίπλα στο όχημα και η αστυνομικός μαζί με πολίτες λίγο παραπέρα, όταν το προαναφερθέν βελανίδι αποφάσισε να πέσει επιθετικά πάνω στο περιπολικό.

Ο Χερνάντες άκουσε τον ήχο της πτώσης, χέστηκε πάνω του και μετά από 1,1 δευτερόλεπτα άρχισε να φωνάζει «πυροβολισμοί! πυροβολισμοί!». Αξιοποιώντας την άψογη εκπαίδευσή του, έπεσε κάτω, έβγαλε το όπλο και γάζωσε το αυτοκίνητό του. Μάλιστα δεν νόμισε απλά ότι τον πυροβολούν, αλλά και ότι τον πέτυχαν: Στο βίντεο ακούγεται να φωνάζει «Με χτύπησαν! Με χτύπησαν!».

Ακούγοντας τους πυροβολισμούς και τις φωνές, η συνάδελφός του τράβηξε κι αυτή όπλο και άδειασε έναν γεμιστήρα πάνω στο αυτοκίνητο. Το τέλειο είναι ότι ο 22χρονος συλληφθείς Μαρκίς Τζάκσον δεν είχε καν όπλο, αν και το ακόμη καλύτερο είναι ότι κατάφερε να επιβιώσει από αυτή τη βροχή από σφαίρες χωρίς να πάθει κάτι.

Για να δει τι έγινε, η τοπική αστυνομία (ο σερίφης δηλαδή) χρειάστηκε 8 βδομάδες και μια έκθεση 44 σελίδων. Η δικαιολογία του Χερνάντες, ο οποίος είναι πρώην στρατιωτικός, ήταν ότι θεώρησε ότι τον πυροβολούν με σιγαστήρα. Η δικαιολογία δεν ήταν αρκετά ικανοποιητική, οπότε κρίθηκε ένοχος για υπερβολική χρήση φονικής βίας και παραιτήθηκε από την αστυνομία.

Το ακόμη πιο σουρεάλ είναι ότι ο σερίφης Έρικ Άντεν ζήτησε συγγνώμη από τον συλληφθέντα:

«Παραδέχομαι ότι αυτή ήταν μια ιδιαίτερα δραματική και τραυματική στιγμή για τον Τζάκσον και είμαστε πραγματικά ανακουφισμένοι που δεν τραυματίστηκε.»

Δείτε εδώ το βίντεο από το POV και των δύο αστυνομικών:

Πολύ ωραίο το σκετσάκι του πάντως, έτοιμος για το stand up comedy τώρα που παραιτήθηκε.

Best of internet