Quantcast
THE STREAM

Άκυρη η ανάπλαση του λόφου Στρέφη, βαθιά triggered ο Κώστας Μπακογιάννης

RIP Μεγάλε Περίπατε του Στρέφη


THE NEWSROOM · 29 Ιανουαρίου 2024

Ολική επαναφορά φέρνει το 2024 τον λόφο Στρέφη, όπως όλα δείχνουν. Με απόφαση του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα, η ανάπλαση που είχε μπει μπροστά επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη ακυρώνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις συνεχείς συγκρούσεις της αστυνομίας με κατοίκους που αντιδρούσαν, το έργο είχε βρει μπροστά του και πολλά νομικά εμπόδια λόγω πολλαπλών προσφυγών, μεταξύ άλλων και μια πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Μέχρι στιγμής, η ανάπλαση μας είχε δώσει κυρίως απίθανες ειδήσεις όπως την αστυνομία να σκάει για να τσεκάρει παιδικό αποκριάτικο πάρτι και άλλα απίστευτα πράγματα. Το όλο πρότζεκτ θα γινόταν σε 40 στρέμματα του λόγου και προϋπολογισμό 1,15 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με την μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία PRODEA Investments. Σήμερα, ο δήμος Αθηναίων έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

«H παρούσα Δημοτική Αρχή του δήμου Αθηναίων με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι έχει ως πρωταρχικό στόχο να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Αποτελεί λοιπόν πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης.

Σημειώνουμε επίσης ότι, κατόπιν προσφυγής κατοίκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2023) εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα.

Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχωρά όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους

Η μπηχτή (στα πρώτα bold) αναφέρεται στην πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης Μπακογιάννη:

«Η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στην ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη και κατ’ επέκταση στην διαμόρφωση του εμβληματικού αυτού λόφου σ’ έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου. Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και για τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη χρηματοδότηση, τις μελέτες, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στον Λόφο.»

Μάλλον ο Μεγάλος Περίπατος κι αυτό το βίντεο θα ξεμείνουν σαν κληρονομιά του Μπακογιάννη, αγαπητές φίλες και φίλοι:

Best of internet