Quantcast
THE STREAM

Παππούς ψώνισε από κοσμηματοπωλείο με έναν τενεκέ λάδι για αντάλλαγμα

Ποιο επεισόδιο του Dragon’s Den είναι αυτό;


THE NEWSROOM · 19 Ιανουαρίου 2024

Πίσω στην ανταλλακτική οικονομία θα μας πάει η εκτίναξη της τιμής του ελαιόλαδου, αγαπητές φίλες και φίλοι. Για την ακρίβεια, έχουμε το πρώτο επίσημο δείγμα αγοράς εμπορεύματος με αντάλλαγμα ένα τενεκέ λάδι. Το περιστατικό συνέβη στο κοσμηματοπωλείο της κ. Μάρσιας Στεφάνου στο Χαλάνδρι.

Όπως είπε η κ. Στεφάνου, ένας παππούς μπήκε στο μαγαζί με σκοπό να αγοράσει έναν χρυσό σταυρό αξίας 180 ευρώ για το εγγόνι του. Η διαφορά με κάθε αντίστοιχη περίπτωση είναι ότι ο ηλικιωμένος δε σκόπευε να πληρώσει με χρήματα, αλλά πρότεινε να γίνει τράμπα με αντάλλαγμα έναν τενεκέ με καλαματιανό λάδι.

Για να μην τα πολυλογούμε, η κοσμηματοπώλισσα παραξενεύτηκε, αλλά εντέλει δέχτηκε το ντιλ, διότι όπως είπε, το λάδι ήταν καλό. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ο τενεκές περιείχε 17 κιλά λάδι Καλαμάτας, το οποίο θα μπορούσε να πιάσει περίπου 180 ευρώ στο εμπόριο. Επίσης, ο παππούς έφερε κι ένα μπουκάλι τσίπουρο για να σφραγίσει το ντιλ. Πως να πεις όχι σε μια τέτοια προσφορά;

Όπως είπε:

«Ήρθε ένας κύριος για να πάρει σταυρό χρυσό για το εγγονάκι του αξίας 180€. Την ώρα που επέλεξε το σταυρουδάκι τον ρωτάω αν θα πληρώσει μετρητά, μου λέει όχι, τότε το τον ρωτάω αν θα πληρώσει με κάρτα και μου λέει πάλι όχι. Τον ρωτάω έκπληκτη πως θα πληρώσετε; Και μου λέει με είδος

Και έρχεται και μου φέρνει ένα μπιτόνι 17κιλα με λάδι Καλαματιανό. Έμεινα έκπληκτη και μου έδωσε και ένα μπουκάλι τσίπουρο! Φυσικά, και το δέχτηκα.

Αλλά μην παρεξηγηθώ, δεν θα το ξανά κάνω. Έχω λάδι τώρα!»

ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΦΙΤ.

 

Best of internet