Quantcast
THE STREAM

Με ΜΑΤ για έξωση σε οικογένεια ΑμΕΑ μας λέει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ η ΕΛΑΣ

Το πιο χρήσιμο επάγγελμα στον κόσμο


THE NEWSROOM · 19 Δεκεμβρίου 2023

Τι πιο γιορτινό από μια έξωση, αγαπητές φίλες και φίλοι; Μα φυσικά, η έξωση μιας ηλικιωμένη ΑμεΑ με δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ παρόντες για να την επιβάλλουν. Το παραπάνω χριστουγεννιάτικο σκηνικό συνέβη στη γωνία Τιμόδημου και Καλλισθένους στα Άνω Πετράλωνα, όπου το σπίτι που ζει μια 74χρονη ΑμεΑ (και ο 58χρονος γιος της που έχει κινητικά προβλήματα) έχει βγει σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, είναι η τέταρτη φορά που επιχειρήθηκε να ολοκληρωθεί η έξωση, διότι οι προηγούμενες εμποδίστηκαν από κατοίκους και αλληλέγγυους (η Λαϊκή Συνέλευση της περιοχής, η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών). Το αίτημα της οικογένειας είναι να γίνει η παράταση της έξωσης μέχρι την εκδίκαση των αιτημάτων ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής και κατά της κατακυρωτικής έκθεσης.

Ο στόχος είναι να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και να επανακτήσει την κυριότητα της μέχρι πρότινος πρώτης κατοικίας της. Το διαμέρισμα είχε εκπλειστηριαστεί τον Μάιο του 2022 έναντι 86.000 ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο με την καταχρηστική ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Σύμφωνα με το Βήμα, αυτό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τουλάχιστον 70.000 δανειολήπτες, διότι οι αυξομειώσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες τους έκαναν να πληρώνουν τόκους για μεγαλύτερα ποσά από αυτά που δανείστηκαν. Η προηγουμενη απόπειρα για έξωση έγινε λιγότερο από μια βδομάδα νωρίτερα, στις 14/12. Η σημερινή απόπειρα επίσης διακόπηκε, όμως αυτή τη φορά έφυγε το φορτηγό με τα έπιπλα της οικογένειας.

Όπως είχε πει η κ. Χρυσούλα στην ΕφΣυν:

«Λέει σε μένα αστυνομικός ότι το σπίτι πάνω είναι κλειστό κι ότι δεν είναι κανείς μέσα, ενώ ήταν ο γιος μου. Είμαι με λάμες και βίδες, έχασα νωτιαίο μυαλό. Περιμένω να περάσω από Επιτροπή με το νέο έτος για να πάρω αυτά που δικαιούμαι.

Ο άνδρας μου είχε αρρωστήσει βαριά από καρδιά, μπήκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και σταμάτησα να πληρώνω τις δόσεις του δανείου, όπως έκανα μέχρι τότε. Υστερα αρρώστησα εγώ. Φτωχοί άνθρωποι είμαστε. Ο δικηγόρος έκανε όλες τις δικαστικές ενέργειες, που εκκρεμούν.»

Καλά Χριστούγεννα και σε σας ρε μάγκες.

Best of internet