Quantcast
THE STREAM

75χρονος οδηγεί σουρωμένος ανάποδα τη μισή Αθήνα, τρώει το πιο επικό πρόστιμο στην ιστορία

Αυτά είναι δώρα Χριστουγέννων


THE NEWSROOM · 19 Δεκεμβρίου 2023

Grand Theft Auto αλλά στην πραγματική ζωή κατάφερε να κάνει την τελευταία του κούρσα ένας 75χρονος Έλληνας οδηγός. Ο ηλικιωμένος ξεκίνησε το ράλι του χθες το πρωί, όταν η αστυνομία τον έπιασε να οδηγάει ανάποδα στη Βασιλίσσης Σοφίας. Του έκαναν αμέσως σήμα να σταματήσει, αλλά ο 75χρονος το αγνόησε και ξεκίνησε να παραβιάζει παράγραφο – παράγραφο όλο τον ΚΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, συνέχισε να οδηγάει ανάποδα σε όποιον δρόμο βρήκε μπροστά και μέσα από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους βγήκε στη Μεσογείων και στη συνέχεια στην Αττική Οδό. Σε όλο τη διαδρομή πέρναγε κόκκινα φανάρια, καβαλούσε πεζοδρόμια και γραμμές τραμ και γενικά ήταν ο ultimate κάγκουρας, ενώ η αστυνομία τον κυνηγούσε και τον καλούσε συνεχώς να σταματήσει. Το τρενάκι του τρόμου σταμάτησε στην Παλλήνη, όπου και του φόρεσαν χειροπέδες σε ένδειξη σεβασμού για τα κατορθώματά του. Επίσης, ανακάλυψαν ότι ήταν (plot twist) μεθυσμένος.

Ο 75χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα προβλεπόμενα. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το απίστευτο άθροισμα από πρόστιμα και καμπάνες που μάζεψε: Τα πρόστιμα από όλες τις παραβάσεις έφτασαν τα 12.500 ευρώ. Επίσης, έχασε την άδεια οδήγησης για 1.160 ημέρες, έφαγε 175 πόντους στο ΣΕΣΟ, του πήραν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας για 400 ημέρες.

Επίσης, του κατέσχεσαν το όχημα. Α και για να μη νομίζετε, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να χάσει την άδεια οδήγησης για πάντα, ώστε να μην επανέλθει δριμύτερος στη νεαρή ηλικία των 100 χρονών. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 17ης-12-2023, 75χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, κατόπιν καταδίωξης από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της 17ης-12-2023 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας.

Οι ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημά του, ωστόσο ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής του επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός, αφού διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό, όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.ά. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του διά βίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

Είναι κρίμα που δεν προλαβαίνει να δουλέψει σαν σύμβουλος στο τελευταίο Grand Theft Auto.

Best of internet