Quantcast
THE STREAM

Καναδάς: Καγκουρό το σκάει από ζωολογικό κήπο, μπουκετώνει αστυνομικό που το κυνηγούσε

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή


THE NEWSROOM · 5 Δεκεμβρίου 2023

 

Ένα Σαββατοκύριακο ελευθερίας κατάφερε να απολαύσει ένα καγκουρό στον Καναδά. Το θηλυκό μαρσιποφόρο το έσκασε από τους συνοδούς του κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τη νέα του κατοικία, που είναι ένας ζωολογικός κήπος στο Τορόντο. Η μεγάλη απόδραση πραγματοποιήιηκε το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που το τρελό παρεάκι είχε σταματήσει σε έναν ζωολογικό κήπο του Οντάριο για ξεκούραση.

Παρότι το ζώο έχει γεννηθεί στην αιχμαλωσία, το ένστικτό του το οδήγησε να χοροπηδάει χαρούμενο εδώ κι εκεί στα περίχωρα της πόλης Οσάγουα, μια μικρή πόλη πάνω στη λίμνη Οντάριο ανατολικά του Τορόντο. Το τρελό Σαββατοκύριακο στην Οσάγουα έληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η τοπική αστυνομία το εντόπισε κάπου στα βόρεια της πόλης.

Σύμφωνα με τον αρχιφύλακα Κρις Μπουαλό, οι άνδρες του κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζώο με τον τρόπο που τους συμβούλεψαν οι φροντιστές του, δηλαδή πιάνοντάς το από την ουρά. Βέβαια, πριν τα καταφέρουν το θηλυκό καγκουρό κατάφερε να ρίξει μπουκέτο σε ένα από τους αστυνομικούς. Αν μη τι άλλο, αυτοί φάνηκαν να το βρίσκουν αξιόλογο σαν εμπειρία, όπως είπε ο Μπουαλό στο CBC Τορόντο:

«Είναι κάτι που εγώ και οι υπόλοιποι από την ομάδα θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή.»

Μετά από όλο αυτό, είναι προφανές ότι το καγκουρό χρειάζεται λίγη ξεκούραση και ηρεμία. Σύμφωνα με τους φροντιστές του, για τον λόγο αυτή θα φιλοξενηθεί για λίγο στον ζωολογικό κήπο της Οσάγουα, όπου έχει ήδη κάνει ιατρικές εξετάσεις.

Εντωμεταξύ είναι μάλλον το πρώτο ACAB καγκουρό εκτός Αυστραλίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας.

Best of internet