Quantcast
THE STREAM

Ιεράπετρα: Φονικό ντου από αδέσποτα κατσίκια έφαγε ο δύστυχος κήπος Κρητικού

Μήνυση για κατσικοεισβολή αναγκάστηκε να κάνει ο ιδιοκτήτης του κήπου


THE NEWSROOM · 21 Νοεμβρίου 2023

Τα δικά της ξεχωριστά προβλήματα αντιμετωπίζει η επαρχία της Κρήτης, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ένας κάτοικος της Ιεράπετρας αναγκάστηκε να κάνει μήνυση στην Αστυνομία επειδή ένα κοπάδι από αδέσποτα κατσίκια εισέβαλαν στο περιφραγμένο σπίτι του και άφησαν πίσω τους χάος και καταστροφή.

Όπως είπε ο κατσικόπληκτος κάτοικος, ξέρει καλά ότι πολύ δύσκολα θα αποζημιωθεί επειδή οι κατσίκες ήταν ασυνόδευτες. Δήλωσε επίσης ότι γνώριζε πως ασυνόδευτα αιγοπρόβατα αποτελούν μάστιγα στην περιοχή, απλά δεν περίμενε ότι θα καταφέρουν να περάσουν τις αμυντικές γραμμές που είχε φτιάξει.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο neakriti:

«Το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, υποχρεώθηκα να καταθέσω μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, γιατί το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη οι αδέσποτες αίγες, μπήκαν στο επαρκώς περιφραγμένο σπίτι μου στη Θρύπτη και κατέστρεψαν όλα όσα προσπαθώ να φτιάξω μέσα στην περιουσία μου τα τελευταία 3 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή μου από το Εμπορικό Ναυτικό.

Εκεί στο υπέροχο τοπίο και στις ομορφιές της Θρύπτης αποφάσισα να φτιάξω το αραξοβόλι μου, να φυτέψω διάφορα φρουτόδεντρα και λαχανικά για το σπίτι το δικό μου και των παιδιών μου. Πριν πάω να χτίσω εκεί στη Θρύπτη, ήξερα ότι υπήρχαν προβλήματα με τα αδέσποτα κοπάδια των αιγοπροβάτων που λυμαίνονται την περιοχή. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω πολύ καλές περιφράξεις κρατώντας τα κοπάδια έξω από το σπίτι και τον κήπο μου.

Όταν είδα το υλικό από τις κάμερες που έχω βάλει για να προσέχω την περιουσία μου, ένοιωσα το στομάχι μου να σφίγγεται και να πηγαίνει πίσω στην πλάτη μου από το σοκ και την αγανάκτηση. Οι κατσίκες κατάφεραν να πηδήξουν από τα ψηλά συρματοπλέγματα πατώντας και σπάζοντας μια μικρή αποθήκη που έχω φτιάξει δίπλα από την είσοδο, καταστρέφοντας με την άνεση τους οτιδήποτε πράσινο είχα φυτέψει. Δυστυχώς δεν υπήρχε κοντά τους κανένας βοσκός για να τις αποτρέψει να μπουν στην περιουσία μου και αυτό μου δείχνει ότι ήταν αδέσποτες.»

Δείτε το footage της εισβολής:

Όταν ο ιδιοκτήτης του κήπου τόνισε ότι τα αδέσποτα αιγοπρόβατα αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, δεν υπερέβαλε καθόλου. Για την ακρίβεια, τα θύματα των κατσικιών (και κατ’επέκταση, των αόρατων τσοπάνων) όχι μόνο είναι δεκάδες, αλλά αποφάσισαν και να οργανωθούν. Ξεκινώντας από χτες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, κάτοικοι των χωριών Κάτω Χωριό, Καλαμαύκα και Άγιος Ιωάννης άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές με σκοπό να μπει ένα τέλος στην κατσικολαίλαπα.

 

Best of internet