Quantcast
THE STREAM

Μεσσηνία: Αγροτοσερίφης επικήρυξε για ένα χιλιάρικο αυτούς που του έκλεψαν τις ελιές

Το 2023 θα βλέπουμε γουέστερν με θέμα το ελαιόλαδο στους Γαργαλιάνους


THE NEWSROOM · 20 Νοεμβρίου 2023

Νέο Τέξας απέκτησε η Ελλάδα αγαπητές φίλες και φίλοι. Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα πιστεύαμε ότι υπάρχουν δύο Τέξας (το ένα είναι η Ηλεία και το άλλο είναι η Αιτωλοακαρνανία), όμως σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι και η Μεσσηνία μπορεί να μπει στο κλαμπ. Η αφορμή ήταν το πάθημα ενός αγρότη που του έκλεψαν κάμποσα μεγάλα τσουβάλια ελιές.

Η ζημιά είναι μεγάλη, καθώς τα 36 τσουβάλια που του βούτηξαν αντιστοιχούν περίπου σε 400 κιλά λάδι. Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που γίνεται κλοπή καρπού ελιάς ή ελαιόλαδου, αλλά και ότι οι αγρότες προφανώς δεν έχουν τρόπο να προστατευθούν από τις κλοπές. Έτσι, αναγκάζονται να αυτοσχεδιάσουν.

Σε αυτό το χαρμόσυνο κλίμα, ο αγρότης Αντώνης Κατσούλας από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας αποφάσισε να επικηρύξει τους κλέφτες με το ποσό των 1000 ευρώ. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η κλοπή έγινε με παραβίαση του συρματοπλέγματος ενώ έλειπε στην Αθήνα:

«Την περασμένη Τρίτη προς Τετάρτη, ήταν το μοναδικό βράδυ που φύγαμε και πήγαμε στην Αθήνα για κάποια δουλίτσα που είχαμε το πρωί. Και όταν επιστρέψαμε δεν βρήκαμε τα τσουβάλια με τις ελιές στο χωράφι. Το χωράφι είναι επάνω στον δρόμο, είναι περιφραγμένο. Φαίνεται σχεδόν αδύνατον κάποιος να μπορέσει να κόψει το συρματόπλεγμα. Κι όμως έγινε.»

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ελιές ήταν βιολογικής καλλιέργειας, οπότε και αρκετά ακριβότερες από τις κανονικές:

«36 πολύ μεγάλα τσουβάλια μου έκλεψαν. Σε ελαιόλαδο, είναι περίπου γύρω στα 400 κιλά. Το θέμα είναι ότι εμείς το κάνουμε βιολογικό λάδι, έχουμε βιολογική καλλιέργεια, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και δεν βρίσκεις και να το αγοράσεις εύκολα.»

Επόμενη σκηνή: Κλέφτης ελιάς να περιφέρεται εν έτει 2023 πάνω σε ένα δοκάρι αλειμμένος με πίσσα και πούπουλα από εξαγριωμένους αγρότες.

Best of internet