Quantcast
THE STREAM

Πλυντήριο στη μισή σκηνή του πυροβολισμού του 17χρονου έκανε η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας

Καθάρισαν μέχρι και το αυτοκίνητό του για να κάτσει άλλος οδηγός


THE NEWSROOM · 15 Νοεμβρίου 2023

Extreme makeover φέρεται να έκανε η ΕΛΑΣ σε όλο τον χώρο που πυροβολήθηκε 17χρονος Ρομά, Χρήστος Μιχαλόπουλος. Σύμφωνα με δήλωση στο Documento του δικηγόρου που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, Ιωάννη Μπαρκαγιάννη, μια σειρά από χειρισμοί που έγιναν στο σημείο από στελέχη της ΕΛΑΣ πιθανώς να έχουν πετάξει από το παράθυρο κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι τις πρώτες στιγμές στον χώρο βρίσκονταν μόνο αστυνομικοί.

Για αρχή, ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ που πυροβόλησε τον 17χρονο ανέλαβε να φυλάξει ο ίδιος τον χώρο:

«Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της συγκεκριμένης έρευνας κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν παγκοσμίως βάζοντας το δράστη ως υπεύθυνο φύλαξης του χώρου που τελέστηκε η πράξη.»

Επίσης, κάποιος αποφάσισε να πλύνει με νερό όλη την περιοχή πριν έρθει η Σήμανση για να βρει δείγματα DNA. Αυτό το επίσημανε η ίδια η Σήμανση με έκθεσή της:

«Μάλιστα όταν έφτασε η Σήμανση εκεί προκειμένου να εντοπίσει DNA, επισημαίνει σε έκθεσή της ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η περιοχή είχε πλυθεί με νερό.»

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο νεκρός 17χρονος φαίνεται ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το δικό του αυτοκίνητο, το οποίο καθαρίστηκε στη θέση του οδηγού για να κάτσει ο νέος οδηγός (!).

«Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία, ήταν ότι μετέφεραν το νεκρό παιδί με το όχημα που τελέστηκε η πράξη αλλοιώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ίχνη αίματος, δακτυλικά αποτυπώματα κτλ. καθώς ο χώρος είχε καθαριστεί προκειμένου να κάτσει ο νέος οδηγός.»

Δεν πλύθηκαν μόνο ο χώρος και το αυτοκίνητο όμως. Σύμφωνα με τον κ. Μπαρκαγιάννη, πλύθηκαν και τα χέρια του 17χρονου. Η Σήμανση θα έπαιρνε δείγματα από τα χέρια του Χρ. Μιχαλόπουλου για να εξεταστούν και να διαπιστωθεί πόσο κοντά ήταν όντως το όπλο του 40χρονου αστυνομικού στα χεέρια του νεαρού Ρομά.

«Σύμφωνα με ιατρικά έγγραφα όταν προσπάθησαν να ερευνήσουν τα χέρια του 17χρονου δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία καθώς είχαν πλύνει τα χέρια του»

Υπενθυμίζουμε ότι ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε επειδή ο 17χρονος προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο.  Πάντως ο αδερφός του θύματος δίνει τελείως διαφορετική εκδοχή:

«O αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε την πόρτα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά.

Του είπε “κατέβα κάτω”. Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μία φορά

Όπως και η φίλη του 17χρονου:

 «Mετά ήρθε ο αστυνομικός στο παράθυρο του Χρήστου, του χτύπησε το τζάμι χωρίς να δω με τι χτύπησε το τζάμι, του άνοιξε την πόρτα και τον κλώτσησε με το πέλμα του ποδιού του.

Ο Χρήστος έπεσε λίγο προς τα δεξιά και μετά ο αστυνομικός έπιασε τον Χρήστο με τα δυο του χέρια και τον έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο χωρίς να βλέπω τι έκανε ο Χρήστος γιατί καθόμουν πίσω και δεξιά του αυτοκινήτου. Μετά από αυτό και αφού πιθανόν ο Χρήστος ήταν ο μισός έξω από το αυτοκίνητο άκουσα έναν πυροβολισμό».

Όπως φαίνεται από το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει, ο 17χρονος πυροβολήθηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το σταμάτημα του αμαξιού:

Πλυντήριο της ΕΛΑΣ όταν τρέχει διερεύνηση της εγκληματικής ευθύνης στελέχους της (το οποίο έχει μπει σε διαθεσιμότητα); Γίνονται τέτοια πράγματα;

Best of internet