Quantcast
THE STREAM

Άρση ασυλίας των Σπαρτιατών ψήφισε η Βουλή, ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ από τώρα οι δηλώσεις τους

Ενδέχεται να μην πάει καλά το 2024 για τον Βασίλη Στίγκα και το crew του


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2023

Όπως γράφαμε πρόσφατα, οι Σπαρτιάτες ήταν σε πολύ καλή πορεία για να μπλέξουν με τον νόμο. Μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός: Σε ονομαστική ψηφοφορία, η Ολομέλεια αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους με 285 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ από 286 συνολικά (ο ένας ψήφισε κατά).

Έτσι, τα δικαστήρια θα έχουν όλη την άνεση να διερευνήσουν (και πιθανώς να αποφασίσουν) τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι σχέσεις των βουλευτών του κόμματος με τον αστέρα των φυλακών Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απόφαση μάλλον πίκρανε τους Spartans, αρχής γενομένης από τον επικεφαλής τους Βασίλη Στίγκα (που είχε θίξει μόνος του τις περίεργες διασυνδέσεις των βουλευτών του):

«Οι ολετήρες του έθνους δεν μπορεί να είναι δικαστές Σπαρτιατών και να λένε ότι είμαι αχυράνθρωπος και πως εξαπατήσαμε το εκλογικό σώμα. Μα πως το κάναμε; Είπαμε ψέματα; Μας στήριξε ο Κασιδιάρης όπως θα μπορούσε οποιαδήποτε άλλο κόμμα. Κοροϊδέψαμε κάποιον; Έγινε κάτι κρυφά; Ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει δημόσια ένα κόμμα. Πού είναι το έγκλημα; »

Στη συνέχεια πέταξε τη μπάκα στην εξέδρα με αναφορές στη Siemens και στην Καϊλή:

«Δεν τους φτάνει η χρηματοδότησή μας που διακαώς τη θέλετε πεταχτείτε στις Βρυξέλες να πάρετε καμία βαλίτσα από τη Ε. Καϊλή ή στη ΝΔ να πάνε στη Γερμανία που είναι η αγαπημένη σας Siemens.»

Και συνέχισε με αναφορά στον Κασιδιάρη, ο οποίος σύμφωνα με τον Στίγκα σε καμία περίπτωση δεν ελέγχει τους Σπαρτιάτες:

«Το ποιος χειραγωγείται κοιτάξτε τους εαυτούς και πολιτικούς αρχηγούς σας. Δεν μοιάζω με κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς εδώ μέσα. Τιμώ τα παντελόνια που φορώ και δεν θα δεχόμουν να εκτελώ εντολές. Δεν θα κορόιδευα και δεν θα εξαπατούσα τον λαό όπως κάνουν σχεδόν όλοι.

Aν νομίζουν ότι θα κάμψουν το ηθικό μου οι μακελάρηδες κάνουν λάθος. H χώρα χρειάζεται κοινωνική επανάσταση από πολίτες ψυχωμένους με έγνοια να υπηρετήσουν λαό και έθνος. Επανάσταση ήθους και αξιοπρέπειας.»

Το καλύτερο βέβαια ήταν όταν είπε ότι το να αποκαλούν ναζί τους Σπαρτιάτες διαταράσσει την οικογενειακή του ζωή:

 «Ουδέποτε στη ζωή μου καθοδηγήθηκα από κάποιο τρίτο. Έπραττα πάντα στη βάση των ηθικών μου πεποιθήσεων. Δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα, η συμπεριφορά και οι πράξεις μου δεν έχουν προσβάλει κανέναν σας. Σαν άνθρωπος πιστεύω στη δημοκρατία και τους θεσμούς της. Το να βρίσκομαι σήμερα εδώ βάσει των αναφορών ότι λαμβάνω οδηγίες από αλλού και προσπαθούν να με ανατρέψουν ως πρόεδρο με θλίβουν βαθύτατα. Διαταράσσεται η οικογενειακή μου ζωή όταν δημοσιογράφοι αποκαλούν ναζιστικό μόρφωμα τους Σπαρτιάτες

Άρα, μάλλον δε του άρεσε η ατάκα του βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας Χάρη Κατσιβαρδά που είπε ότι «ο λαός γνώριζε ότι ψηφίζει κόμμα με τον Ηλ. Κασιδιάρη». Ο βουλευτής των Σπαρτιατών προέτρεψε την Ολομέλεια να προχωρήσει σε άρση ασυλίας καθώς δήλωσε βέβαιος ότι το επιχείρημα περί εξαπάτησης δε στέκει:

 «Όταν έλαβα γνώση ότι ο Κασιδιάρης θα υποστηρίξει το κόμμα είπα καλοδεχούμενη. Ουδέποτε είχα οργανική σχέση ούτε με τη Χρυσή Αυγή ούτε με το κόμμα Ελλήνων. Αμιγώς επαγγελματική ήταν η σχέση μου με τον Η. Κασιδιάρη. Το αδίκημα εξαπάτησης εκλογέων είναι αβάσιμο γιατί ο λαός γνώριζε ότι ψηφίζει κόμμα με τον Ηλ. Κασιδιάρη.

Το αδίκημα προβλέπει εξαπάτηση του εκλογέα ότι ήρθαμε χειραγωγούμενοι από εκείνον και εξαπατήσαμε ή με αθέμιτη απόκρυψη για να παραπλανήσουμε ψηφοφόρους. Το αδίκημα αυτό στενά νομικά δεν ευσταθεί ως προς την αντικειμενική του υπόσταση γιατί απαιτεί δόλο επί σκοπό.»

Αλλά ο πραγματικός νικητής είναι ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Πέτρος Δημητριάδης που είπε ότι δεν τον νοιάζει η βουλευτική ασυλία γιατί ο βουλευτής δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο:

«Δεν πιστεύω στην βουλευτική ασυλία, ο βουλευτής δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Πείτε ότι θέλετε, κωλοτούμπας δεν θα γίνω ποτέ. Η δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει ούτε τα ΜΜΕ ούτε τα καφενεία και να μη παραβιάζετε τεκμήριο αθωότητας.»

Ανυπομονούμε να ακούσουμε κι άλλες δηλώσεις όσο θα προχωράει αυτό, φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Best of internet