Quantcast
THE STREAM

Μπουζουριάστηκε το οργισμένο Ελληνόπουλο που ήθελε να κάψει κόσμο στο Μοναστηράκι

Ο 27χρονος ακροδεξιός ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη μετά τα φοβερά πλάνα από τον ηλεκτρικό που είδαμε χτες


THE NEWSROOM · 2 Νοεμβρίου 2023

Λιγότερο ψύχραιμοι και από τους OG φασίστες των τελευταίων ετών (τους Χρυσαυγίτες) φαίνονται οι διάδοχοι τους που έχουν επανεμφανιστεί τις τελευταίες βδομάδες. Το απέδειξαν στο σκηνικό που συνέβη χτες το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) στον σταθμό Μοναστηράκι.

Εκεί, μια ομάδα από αρκετά καβατζωμένους (με αυτοσχέδιες ασπίδες, κράνη, ασπίδες, σιδερόβεργες και άλλα εργαλεία) φασίστες ήταν στην αποβάθρα και περίμενε το τρένο που ερχόταν από τα βόρεια. Στα βαγόνια του βρίσκονταν πολλοί διαδηλωτές που είχαν συμμετάσχει στις αντισυγκεντρώσεις που είχαν γίνει στο Νέο Ηράκλειο, οι οποίες διοργανώθηκαν ενάντια στις φασιστικές συγκεντρώσεις για τα 10 χρόνια από την δολοφονία δύο Χρυσαυγιτών (των Φουντούλη και Καπελώνη).

Οι ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στο τρένο. Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από το σκηνικό, φαίνεται η προσπάθεια ενός 27χρονου να βάλει φωτιά στο βαγόνι πετώντας βενζίνη από ένα μπιτόνι που κρατούσε. Ένας από τους φασίστες μάλιστα φώναζε «ΚΑΨ’ΤΟΥΣ ΡΕ», ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορεί να δικαστεί για συνέργεια σε κάτι.

Δείτε τα βίντεο:

Η φασιστική επανεμφάνιση εντυπωσίασε μέχρι και τον ΣΚΑΪ:

Το ίδιο κανάλι έπαιξε και βίντεο που δείχνει τον πανικό τον επιβατών του συρμού που βρέθηκαν παρόντες στη φασιστική επίθεση:

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κάτοχος του μπιτονιού έχει ήδη συλληφθεί. Μάλιστα, ο 27χρονος εμφανίζεται να είναι γνωστός στις αρχές, καθώς είχε συλληφθεί και τον Ιούνιο του 2014 για κατοχή βεγγαλικού σε αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι κατά 90% ανήκει στον οπαδικό χώρο.

Να πούμε εδώ ότι μετά τη σύλληψη οι αστυνομικοί βρήκαν και το μπιτόνι. Σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ (διαρροές από την ΕΛΑΣ είναι, οπότε πιστέψτε ό,τι θέλετε ελεύθερα), το μπιτόνι δεν περιείχε κάτι εύφλεκτο, αλλά ήταν γεμάτο με υγρό για ερκοντίσιον.

Σε άλλα νέα, η ΕΛΑΣ ζήλεψε που δεν είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Οπότε αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πιάστηκαν on camera να ξυλοκοπούν πεσμένο συλληφθέντα στη Βικτώρια:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CopWatchGR (@copwatch.gr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CopWatchGR (@copwatch.gr)


Η κατάσταση φαίνεται ότι ξέφυγε τόσο πολύ που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου έκανε δήλωση για το περιστατικό ξυλοδαρμού. Όπως είπε, θα γίνει ΕΔΕ:

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛΑΣ οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες.

Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση.»

Θα γίνει ΕΔΕ ρε μαλάκες, έχει ξαναγίνει ποτέ ΕΔΕ;

Best of internet