Quantcast
THE STREAM

Πλεύσης Ελευθερίας: Την έκανε και δεύτερος βουλευτής χωρίς να παραδώσει την έδρα στη ζωή

Το καλύτερο είναι ότι πρόκειται για τη μανούλα του πρώτου βουλευτή


THE NEWSROOM · 31 Οκτωβρίου 2023

Κέφι, χορός, τραγούδι η κατάσταση για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ούτε ένα εξάμηνο μετά τις εκλογές και έχουμε την nδεύτερου βουλευτή, για την ακρίβεια της βουλευτίνας. Η κ. Παπαιωάννου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, όπου εξηγεί και τους λόγους της αποχώρησης.

Εκεί, η κ. Παπαιωάννου δηλώνει ότι αναγκάζεται να αποχωρήσει επειδή έφαγε bullying μετά την διαγραφή του βουλευτή Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη. Ο εν λόγω βουλευτής είχε διαγραφεί από την Πλεύση Ελευθερίας με μια τελείως ασαφή αιτιολογία («Οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας») όμως αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα και έκατσε στη Βουλή σαν ανεξάρτητος. Όπως όλα δείχνουν, η σημερινή αποχωρήσασα λοιπόν έφαγε bullying γιατί είναι η μάνα του.

Όπως γράφαμε πριν λίγες βδομάδες, ο κ. Χουρδάκης και η κ. Παπαϊωάννου δεν είναι απλά συγγενείς. Είναι επίσης δύο άτομα που έγιναν βουλευτές επειδή η Κωνσταντοπούλου τους έβαλε πρώτους στη λίστα, πάνω από τους υποψήφιους που είχαν πάρει τους περισσότερους σταυρούς. Αν το νόημα ήταν να βάλει δικούς της ανθρώπους το πράγμα δεν πήγε και πολύ καλά, μιας και δύο από αυτούς είναι ήδη εκτός κόμματος (και θα παραμείνουν βουλευτές).

Στην επιστολή της η κ. Παπαϊωάννου αναφέρει ότι η συγγενική σχέση ήταν ο λόγος που η ηγεσία της Πλεύσης προσπάθησε να την απομονώσει. Όπως είπε, η ρήξη ήταν αναπόφευκτη:

«Μετά την άρνηση της να υπογράψει την ανακοίνωση της 18 Οκτωβρίου με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής είχε διαφωνήσει ουσιαστικά και πολιτικά και παρόλο που κατά την κυρία Παπαϊωάννου υπήρξαν επίμονες προσπάθειες προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, στοχοποιήθηκε με την επαναλαμβανόμενη αντικατάσταση της από κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωση προσωπική και πολιτική από τις κομματικές εργασίες.»

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Κωνσταντοπούλου δεν πρόκειται να δει έδρα:

Η απαίτηση της αρχηγού της πλεύση ελευθερίας να της απευθύνω δήλωση ότι θα παραδώσω την έδρα μου όποτε μου ζητηθεί είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη η αντίστοιχη ηθική δέσμευση της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά μου. Δέσμευση, η οποία αυτό ανακλήθηκε με την συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπό μου η κυρία Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίηση μου είναι μονόδρομος.»

 

 

 

Best of internet