Quantcast
THE STREAM

Έρχεται από Νοέμβριο η συνδρομή σε Facebook και Insta (αν δεν είστε διαφημίσεις enjoyers)

Άμα δε θέλετε διαφημίσεις, θα πληρώνετε κάθε μήνα ρεύμα, νερό και Instagram


THE NEWSROOM · 31 Οκτωβρίου 2023

Ήρθε η ώρα να πέσει κι εδώ χαράτσι (ή διαφημίσεις), αγαπητές φίλες και φίλοι. Επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό, η Meta ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι χρήστες της θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να πληρώνουν συνδρομή ή να βλέπουν διαφημίσεις. Αν επιλέξουν το πρώτο, το κόστος θα είναι 9,99 ευρώ για πρόσβαση μέσω διαδικτύου και 12,99 ευρώ για τους χρήστες iOS και Android. Το νέο καθεστώς θα ισχύει από τον Νοέμβριο για τους χρήστες των δύο social στην ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία.

Όπως γράφαμε την προηγούμενη φορά, το να έχουν οι χρήστες σαφή επιλογή φέρνει τη Meta πιο κοντά στο να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως το GDPR. Το ζήτημα, ως γνωστόν, είναι η συλλογή δεδομένων που κάνει η Meta (χωρίς να ρωτάει τους χρήστες) προκειμένου να προσφέρει στοχευμένες διαφημίσεις. Αυτό είναι όλο και πιο δύσκολο με τον τρόπο που εξελίσσεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία, οπότε επιλέχθηκε η λύση της ανοιχτής συγκατάθεσης (ή της πληρωμής).

Όπως είπε η Meta στη σχετική ανακοίνωση:

«Σεβόμαστε το πνεύμα και τον σκοπό αυτών των εξελισσόμενων ευρωπαϊκών κανονισμών και δεσμευόμαστε να συμμορφωνόμαστε με αυτούς.»

Οκ, δεν πιστεύουνε ότι θα μπούνε και μέσα μετά από αυτό.

 

Best of internet