Quantcast
THE STREAM

Πολύ κακό πρόβλημα με τον νόμο φαίνεται ότι θα έχουν 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους ψάχνει γιατί (σοκ) είπαν ψέματα στο εκλογικό κοινό


THE NEWSROOM · 25 Οκτωβρίου 2023

Το ξέρουμε ότι θα πάθετε σοκ, αλλά οι βουλευτές των Σπαρτιατών φαίνεται ότι έχουν μπλεξίματα με τον νόμο. H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη είναι πεισμένη (κι άλλο σοκ) ότι οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών στην πραγματικότητα δεν είναι άνθρωποι του official προέδρου Βασίλη Στίγκα, αλλά του γνωστού σε όλους μας Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, στο έγγραφο προς τη Βουλή που παρατίθεται παρακάτω αναφέρεται ότι οι 11 βουλευτές είχαν σκοπό να εκλεγούν υπό τον Στίγκα, αλλά στη συνέχεια να τον ανατρέψουν και να πάρουν και την κρατική επιχορήγηση.

Κοινώς, το όχι ακριβώς μυστικό σχέδιο ήταν να υπάρξει κόμμα Κασιδιάρη χωρίς τον Κασιδιάρη, ο οποίος ως γνωστόν έχει κάποια θεματάκια που τον εμποδίζουν από το να ξαναγίνει κομματάρχης. Το ζήτημα εδώ όμως είναι ότι το κόμμα παρουσιάστηκε περίπου ως ανεξάρτητη ακροδεξιά, παρότι όλοι είχαν καταλάβει ότι υπάρχει κάποια σύνδεση με τον νεοναζί που παραθερίζει στον εξωτικό Δομοκό. Έτσι, η εισαγγελέας ζητά την άδεια της Βουλής να τους καλέσει για εξηγήσεις ως υπόπτους για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Οι βουλευτές που θα έχουν πολύ κακό πρόβλημα είναι οι εξής:

1) Αθανάσιος Χαλκιάς

2) Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

3) Γεώργιος Μανούσος

4) Αλέξανδρος Ζερβέας

5) Ιωάννης Δημητροκάλλης

6) Διονύσιος Βαλτογιάννης

7) Γεώργιος Ασπιώτης

8) Μιχαήλ Γαυγιωτάκης

9) Ιωάννης Κόντης

10) Πέτρος Δημητριάδης και

11) Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως λέει το επίμαχο σημείο:

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο, για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα, παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους, ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ξεκινήσει καιρό τώρα ποινική έρευνα για το τι παίζει με τους Spartans πίσω από τη βιτρίνα του Βασίλη Στίγκα. Μάλιστα, η αφορμή για την έρευνα ήταν μάλιστα οι καταγγελίες του ίδιου του Στίγκα, ο οποίος είχε μιλήσει για «Greek Mafia», «Don Corleone», ξένα κέντρα και πάει λέγοντας και είχε κληθεί και σε κατάθεση ενώπιον της Γ. Αδειλίνη. Εντέλει ο Στίγκας μάλλον τα βρήκε με τους βουλευτές του, έστω προσωρινά, γιατί σταμάτησε να μιλάει με τον ίδιο τόνο.

 

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το θέμα μπήκε στον πάγο επειδή αυτός αποφάσισε ότι το παρατράβηξε με τις καταγγελίες. Αναλυτικά το εισαγγελικό έγγραφο:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Διά του υπουργού Δικαιοσύνης

Σας διαβιβάζουμε σύμφωνα με το άρθρο 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής ως ισχύει και το άρθρο 56 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τον συνημμένο φάκελο με επικυρωμένα αντίγραφα (αριθμημένα κατ’ αύξοντα αριθμό και καταγεγραμμένα σε κατάσταση) των στοιχείων της 6267/2023 ποινικής προκαταρκτικής δικογραφίας που σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Βασιλείου Στίγκα, αρχηγού του κόμματος των Σπαρτιατών, τόσο στη Βουλή (συνεδρίαση Πέμπτη 31-8-2-23) όσο και σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ, περί εξωκοινοβουλευτικών κέντρων τύπου “Greek Mafia” και “Don Corleone”, που καθοδηγούν και ποδηγετούν τους βουλευτές του κόμματός του κ.λπ.
Παρακαλούμε δε, όπως η Βουλή αποφανθεί, κατά το άρθρο 62 του Συντάγματος, ως προς τη χορήγηση ή μη της απαιτούμενης άδειας για την εξέταση ως υπόπτων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών.

1) Αθανασίου Χαλκιά, 2) Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, 3) Γεωργίου Μανούσου, 4) Αλέξανδρου Ζερβέα, 5) Ιωάννη Δημητροκάλλη, 6) Διονυσίου Βαλτογιάννη, 7) Γεωργίου Ασπιώτη, 8) Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, 9) Ιωάννη Κόντη, 10) Πέτρου Δημητριάδη και 11) Κωνσταντίνου Φλώρου.

Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο, για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους, ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά. Επιπλέον, δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία και δη από το άρθρο 32 του π.δ. 26/2012 ως ισχύει μετά την αντικατάσταση της παρ. 1 με το άρθρο 102 του νόμου 5019/2023 και την τροποποίησή του με το άρθρο 35 του νόμου 5043/2023.

Συγκεκριμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με την 2644 του 2020 απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” κ.λπ., είναι δε ιδρυτής του κόμματος “Εθνικό Κόμμα Ελληνες”, η συμμετοχή του οποίου αποκλείστηκε τόσο στις εθνικές εκλογές της 21-5-2023, δυνάμει της αποφάσεως 8/2023 του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, λόγω μη συνδρομής σωρευτικά των προϋποθέσεων του άρθρου 32 παρ. 1 του π.δ. 26/2012 ως ισχύει, όσο και δυνάμει της αποφάσεως 95/2023 του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου στις εθνικές εκλογές της 25-6-2-23, στις οποίες επιχείρησε να συμμετέχει δολίως ως ψευδεπίγραφος συνδυασμός συνεργαζομένων υποψηφίων με την ονομασία “Ελληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία”, με πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη.

Κατά τις παραδοχές μάλιστα των ως άνω αποφάσεων του Αρείου Πάγου, ο Ηλίας Κασιδιάρης “δεν έπαυσε να είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος “Εθνικό Κόμμα Ελληνες”, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής, ουδέποτε δε αποδοκίμασε ή απεμπόλησε, έστω και κατ’ ελάχιστον την προηγούμενη –ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής– ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού Κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία”. Για παράβαση των άρθρων 1, 14, 23 παρ. 1α, 27 παρ. 1, 45 ΠΚ και του άρθρου 112 παρ 2 του π.δ 26/2012 ως ισχύει.»

Best of internet