Quantcast
THE STREAM

Λ. Αυγενάκης: «Θα αργήσουν οι αποζημιώσεις αν δε βγει ο δικός μας περιφερειάρχης»

Ψηφίστε τον γαλάζιο την Κυριακή ή θα παίξει θέμα είπε πάνω κάτω ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης


THE NEWSROOM · 13 Οκτωβρίου 2023

Αυτό που κατά πάσα πιθανότητα ήταν η καλύτερη συσχέτιση της χρονιάς μας χάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. Σε προχτεσινή συνέντευξη τύπου για τις αποζημιώσεις των αγροτών (απευθείας από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων από τη Λάρισα), ο υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να πει στους πολίτες να ψηφίσουν τον γαλάζιο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Μάλιστα, προφήτευσε ότι αν βγει άλλος περιφερειάρχης οι αποζημιώσεις θα αργήσουν.

Το επίμαχο σημείο είναι στο 24:10 του παρακάτω βίντεο. Η ατάκα του Λ. Αυγενάκη που τράβηξε την προσοχή των πάντων ήταν αυτή:

«Tο αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε.»

Στη συνέχεια είπε πάνω κάτω ότι μόνο τα τρελά skills του Αγοραστού θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την γραφειοκρατία για να υλοποιηθούν γρήγορα τα μέτρα. Επίσης, πρόσθεσε ότι το υπουργείο ποντάρει σε αυτόν προσωπικά (!) :

«Όπως ανακοίνωσα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία αλλεπάλληλων μέτρων που ξεκινούν από τις προκαταβολές της Κρατικής Αρωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τα πρόσθετα μέτρα στήριξης του ΥπΑΑΤ, στην εφαρμογή των οποίων είναι αναγκαία η συνδρομή της Περιφέρειας. Κι εμείς ως αρμόδιο υπουργείο για τους αγρότες υπολογίζουμε, κ. Περιφερειάρχα, στη συμβολή σας για την ταχύτητα υλοποίησής τους. Άλλωστε η εμπειρία και η γνώση του εγγυάται την γρήγορη και ανεμπόδιστη και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα, εφαρμογή των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει.»

Κλείνοντας το προεκλογικό λογύδριο, ξαναπρότεινε στους πολίτες να ψηφίσουν Αγοραστό για να μην αργήσουν οι αποζημιώσεις:

«Ετοιμάσαμε ένα πακέτο μέτρων που πραγματικά κάνει την κρίση ευκαιρία. Κρατήσαμε και κρατούμε τον λόγο μας απέναντι σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία που έχει πονέσει αλλά παραμένει αισιόδοξη. Πραγματοποιήσαμε αυτές τις δύο μέρες πολλές συσκέψεις, και συνεχίζεται αυτή η θεματική σύσκεψη γιατί έτσι καταγράφουμε τα προβλήματα για να τα λύσουμε. Είμαστε όλοι εδώ και θα συνεχίσουμε. Γι’ αυτό καλούμε όλους να κάνουν τις επιλογές τους την Κυριακή στις εκλογές, να αξιολογήσουν και να δώσουν την στήριξη στον Κώστα Αγοραστό, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποτελεί μια αλυσίδα και κανένας κρίκος δεν πρέπει να διαταραχθεί, πρέπει να συνεχίζουμε με τον συντονισμό ώστε να μην χαθεί ούτε 24ωρο. Θα δουλέψουμε όσο δεν πάει, να βρει ο τόπος  αυτός την περπατησιά του.»

Όπως είπαμε, δείτε μετά το 24:10 του βίντεο:

Αν αυτό δε σας φάνηκε αρκετά παλαιοκομματικό, θα σας βοηθήσουν οι σχετικές δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλου στον ΑΝΤ1. Το λέμε αυτό γιατί μετά από τόσα χρόνια έχουμε φτάσει στο σημείο που το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι κάπως relevant:

«Ο κ. Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ότι αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Αγοραστό, δεν θα δώσει ή θα καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων; Δεν ντρεπόμαστε; Απευθυνόμαστε με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί; Που δεν ξέρουν πότε θα είναι ξανά σε θέση να ξεκινήσουν την παραγωγή τους; Που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Αγοραστό, τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μητσοτάκη είναι πως θα ξανακερδίσουν τις περιφέρειες.»

Ο αντίπαλος του Κώστα Αγοραστού στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ο Δημήτρης Κουρέτας. Η υποψηφιότητα του υποστηρίζεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν, ο ίδιος ο Αγοραστός αναπαράγει τις δηλώσεις του υπουργού σε post στο Facebook:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρήστης του Twitter που το σχολίασε είναι κι αυτός ένας από τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας:

Best of internet