Quantcast
THE STREAM

Την πρώτη εκκαθάριση βουλευτή της (χωρίς να μας πει λόγο) έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ούτε την παρέλαση δεν κατάφερε να βγάλει ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης


THE NEWSROOM · 11 Οκτωβρίου 2023

Φωτογραφία εξωφύλλου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ αγαπητές φίλες και φίλοι. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μόλις ξαπόστειλε τον πρώτο της βουλευτή, δηλαδή τον Μιχάλη Χουρδάκη που είχε εκλεγεί στην Α’ Θεσσαλονίκης. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, το αφεντικό της Πλεύσης Ελευθερίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασιούλα ότι ο κ. Χουρδάκης διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι ο βουλευτής της θα πρέπει να παραδώσει την έδρα της Πλεύσης μέχρι το τέλος της βδομάδας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος έχει συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς έχει παιχτεί, η Ζ. Κωνσταντοπούλου έγραψε την εξής μυστηριώδη αιτιολογία:

«Οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας στο πολύ βαρύ έργο που αυτή έχει επωμιστεί και συνεχίζει να επιτελεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.»


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χουρδάκης είχε «εκλεγεί» από την ίδια την κυρία με τις καρδούλες, διότι στις πρώτες εκλογές τον Μάιο είχε βγει τελευταίος σε σταυρούς, όμως είχε μπει πρώτος στη λίστα από το big boss. Το ακόμα πιο αστείο όμως είναι ότι το ίδιο είχε γίνει και με τη μητέρα του (!) Αρετή Παπαϊωάννου, η οποία είχε βγει δεύτερη σε σταυρούς, αλλά με προεδρική εντολή πήρε τη θέση της Νικολέττας Μπουραζάνη, η οποία μπήκε στην τελευταία θέση και αποχώρησε καταγγέλοντας.

Το καλύτερο όλων όμως είναι ότι μέχρι τον Ιούλιο η σχέση του κ. Χουρδάκη (ο οποίος είναι γιατρός και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης) με την κ. Κωνσταντοπούλου ήταν ακόμα αρκετά καλή. Τόσο καλή που η Ζωή τον είχε προτείνει για τη θέση του Ι’ Αντιπροέδρου της Βουλής.

Best of internet