Quantcast
THE STREAM

Έβρος: Μαζεύει η κυβέρνηση τις ανεμογεννήτριες στα καμένα μετά την αγάπη που έφαγαν

Πρώην πράσινη έκταση VS πράσινη ανάπτυξη σημειώσατε 1


THE NEWSROOM · 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ούτε 24 ώρες δε χρειάστηκαν για να πιάσει τόπο η καταγγελία της Ορνιθολογικής Εταιρείας για αδειοδότηση ανεμογεννητριών στα καμένα του Έβρου (και μάλιστα σε περιοχή Natura). Μιλώντας στο ραδιόφωνο του RealFM 97.8, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι δεν πρόκειται να μπουν ανεμογεννήτριες, ενώ προανήγγειλε και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα εκδοθεί στα κοντά.

Όπως είπε:

«Υπήρξε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θα εκδώσει και ανακοίνωση. Η συγκεκριμένη αδειοδότηση, ενώ υπήρχε αρνητική γνωμοδότηση, δόθηκε πριν από τις πυρκαγιές στον Έβρο ωστόσο, όπως θα προκύψει από την ανακοίνωση για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, θα υπάρχει μια οριζόντια απόφαση για την ευρύτερη περιοχή πλήρους αναστολής για τις επενδυτικές αυτές δραστηριότητες

Θεώρησε επίσης σημαντικό να προσθέσει ότι η συγκεκριμένη άδεια βγήκε πριν τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Προφανώς, ήθελε να τονίσει ότι τα καμένα εδάφη προστατεύονται με υπάρχουσα διάταξη. Από την άλλη, είναι σίγουρα πολύ παρήγορο ότι οι άδειες για ανεμογεννήτριες σε περιοχές Natura με σπάνια είδη γύπα βγαίνουν και χωρίς πυρκαγιά, αν μη τι άλλο.

Εμείς το λέμε, κάποιοι μισούν αυτούς τους γύπες in particular.

 

Best of internet