Quantcast
THE STREAM

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών» είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας λίγο πριν τις εκλογές

Τη γνωμούλα του για την κατάλληλη ώρα απόδοσης ευθυνών έδωσε ο Κώστας Αγοραστός


THE NEWSROOM · 15 Σεπτεμβρίου 2023

Το τέλειο timing για να αρνηθεί να λάβει το μπαλάκι (των πολιτικών ευθυνών) διάλεξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Σε σημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο κ. Αγοραστός μίλησε με το κλασικό ύφος που έχει κάποιος άνθρωπος όταν του σπάνε συνεχώς τα αρχί**α για κάτι (μια γιγάντια πλημμύρα πχ) και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, πρόκειται για θηριώδη καταστροφή από ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο.

Σημασία έχει να κινηθούμε για να σταθούν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας στα πόδια τους. Δουλεύουμε ασταμάτητα για τα ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα.»

Το κορυφαίο σημείο βέβαια είναι το εξής:

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών.

Δεν με ενδιαφέρει αν με σταυρώνουν και με στοχοποιούν.»

Συμπληρώντας βέβαια αμέσως μετά και το «και θεσμικά δεν είμαι εγώ αυτός που θα τις αποδώσω», αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει και μια εισαγγελική παρέμβαση που μεταξύ άλλων θα ερευνήσει τις δικές του ευθύνες. Ο κ. Αγοραστός συνέχισε με μια γνώριμη ρητορική ότι δίνει μια μεγάλη μάχη κλπ κλπ, αλλά μας παραχώρησε και το point ότι δεν πήγαν όλα σούπερ:

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, η Θεσσαλία δοκιμάζεται σκληρά. (…) Δουλεύουμε ασταμάτητα για τα ταχύτερα δυνατόν αποτελέσματα.

Κανείς δεν μπορεί, ούτε και επιτρέπεται, να πει πως όλα πήγαν τέλεια, σε ένα καιρικό φαινόμενο που ξεπέρασε κάθε σχεδιασμό.»

Αλλά:

«Δεν καθυστερήσαμε, δεν αποφύγαμε τις ευθύνες μας.»

Επίσης, έδωσε ένα αρκετά hot take:

«Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει εδώ και χρόνια στη Θεσσαλία

Και στο καπάκι, ένα ακόμη πιο καυτό:

«Δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ

ΧΜΜΜΜΜΜΜ:

Υπενθυμίζουμε ότι μία από τις πρώτες δηλώσεις του κ. Αγοραστού επί του θέματος ήταν ότι οι εκλογές χρειάζεται να αναβληθούν. Έχει κάτι στο μυαλό του και για τα αποτελέσματα, πέρα από τα τεχνικά προβλήματα;

Κοντός ψαλμός αλληλούια, που λένε.

Best of internet