Quantcast
THE STREAM

Παραιτήθηκε από υπουργός επειδή θίχτηκε ο Βαρβιτσιώτης, αντέχει ακόμη ο Κικίλιας

Μοίρα αποτυχημένου προπονητή ομάδας της Σουπερλίγκας είχε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


THE NEWSROOM · 11 Σεπτεμβρίου 2023

Όχι την παρέλαση – ούτε το άνοιγμα των σχολείων δεν κατάφερε να βγάλει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πριν περάσει μια βδομάδα από τον φρικτό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, το γνωστό ταλέντο της Νέας Δημοκρατίας παραιτήθηκε από τη θέση του επειδή δεν του άρεσαν τα σχόλια που δέχτηκε.

Έτσι, έγινε ο δεύτερος υπουργός της ΝΔ που παραιτείται σε 2 μήνες (ο πρώτος ήταν ο Μηταράκης). Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, θα αναλάβει ο Χρήστος Στυλιανίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε κάτι τύπου «αποκλείεται να τη γλίτωνε ο μπρο».

«Όλοι κρίνονται και λόγω των γεγονότων στον Πειραιά με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, θεωρώ την απόφαση του κ. Βαρβιτσιώτη αναπόφευκτη και ορθή

Σε περίπτωση που το ξεχάσατε, αναφερόμαστε στα σχόλια που έγιναν για μια δική του τοποθέτηση μετά το συμβάν, όπου κατάφερε (από καθαρή αχρηστία, αν θέλετε την επαγγελματική μας γνώμη) να εξισώνει τρόπον τινά θύτες και θύμα. Η επίμαχη φράση ήταν η εξής:

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία.»

Όπως καταλαβαίνετε, ακολούθησαν κάμποσα Γαλλικά. Έτσι, ο ευαίσθητος υπουργός αποφάσισε ότι η αξιοπρέπειά του θίχτηκε και παραιτήθηκε για να μην τον βρίζουν. Το μεγάλο νέο κοινοποιήθηκε με ένα ποστ στο Facebook:

«Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα την συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω την μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.

Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά.
Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.

Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες.
Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει.

Στην πολιτική βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχω μέσα μου βαθιά το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και την πατρίδα.
Υπηρετώ τη δημόσια ζωή με αρχές και αξίες.
Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα.

Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο.
Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου.
Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του.»


Καληνύχτα γλυκέ πρίγκηπα:

Best of internet