Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Λαός τρέχει να βγάλει ξανά παλιά ταυτότητα για να γλιτώσει την ψηφιακή

Άλλα 10 χρόνια ησυχίας από το Χάραγμα του Αντίχριστου


THE NEWSROOM · 11 Αυγούστου 2023

Από τη Θεσσαλονίκη έρχεται η πιο 11 Αυγούστου είδηση της χώρας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με το βορειοελλαδίτικο μέσο GRTimes , τα αστυνομικά τμήματα έχουν τιγκάρει από κόσμο που σπεύδει να κάνει τώρα ανανέωση ταυτότητας. Έτσι, θα αποκτήσουν μια ταυτότητα (όπως τις γνωρίσαμε) που θα έχει ισχύ για 10 χρόνια.

Γιατί αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι αυτό που έρχεται στα μέσα Σεπτέμβρη, δηλαδή οι νέες ταυτότητες με τσιπάκι, οπότε καταλαβαίνετε για τι κόσμο μιλάμε. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, καλόγριες από μοναστήρι της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν ομαδικά με πούλμαν σε αστυνομικό τμήμα στα ανατολικά του νομού για να ζητήσουν αντικατάσταση ταυτότητας και να έτσι κερδίσουν μια κρίσιμη δεκαετία πριν την έλευση του ψηφιακού Αντίχριστου.

Η πιο οργανωμένη έκφραση αντίδρασης, πέρα από τα σχόλια για «χάραγμα του αντίχριστου» και «νέα τάξη πραγμάτων» στα social media έρχεται από παπάδες της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και από 22 Ορθόδοξα Σωματεία. Όπως μπορείτε να δείτε, ανακατεμένα σε όλο αυτό είναι και στελέχη του κόμματος ΝΙΚΗ, ενώ η ρητορική κινείται σε αναμενόμενα μοτίβα:

«Για εμάς τίθενται καθαρά α) θέμα της απόλυτης καταπάτησης των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, β) θέμα εθνικής ασφάλειας και το σημαντικότερο γ) θέμα πίστης: η αριθμοποίηση του προσώπου και η καταπάτηση της θεόσδοτης ελευθερίας του ανθρώπου που είναι εικόνα Θεού – με σαφέστατες εσχατολογικές διαστάσεις – ασύμβατες προς την Χριστιανική πίστη


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει πάρει αρκετά σοβαρά αυτές τις ενστάσεις. Τόσο που ο υπουργός για ένα μήνα Νότης Μηταράκης είχε συνομιλήσει με δύο μητροπολίτες (τον Πειραιώς Σεραφείμ και τον Σερρών Θεολόγο) που εκπροσωπούν τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για να τους διαβεβαιώσει ότι οι ψηφιακές ταυτότητες δεν θα βλάψουν την πίστη μας. Παρών στο από κοντά (ο μητροπολίτης Σερρών μπήκε με τηλεδιάσκεψη) ήταν και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Το περιεχόμενο της συνάντησης ανέβηκε και στο Twitter:

«Είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και να συνομιλήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησαν διευκρινήσεις για τις νέες ταυτότητες. Μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, Λάζαρο Μαυρόπουλο τους ενημερώσαμε αναλυτικά, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα νέα έγγραφα ταυτοπροσωπίας δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη


Εμείς ακόμα να καταλάβουμε γιατί η Νέα Τάξη ασχολείται με τόσο βαρετά πράγματα όπως οι ταυτότητες.

Best of internet