Quantcast
THE STREAM

Μητσοτάκης προς τουρίστες: «Μια βδομάδα διακοπές στη Ρόδο κερασμένη από εμάς»

Βάλε και τρία σφηνάκια στο πακέτο αφεντικό


THE NEWSROOM · 2 Αυγούστου 2023

«Η Ελλάδα είναι λαρτζ ρεεεεε» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους τουρίστες των οποίων οι διακοπές έτυχε να συμπεριλάβουν την εμπειρία μιας καταστροφικής πυρκαγιάς. Σε συνέντευξη του στο Good Morning Britain του ITV, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κεράσει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών στη Ρόδο για όσους αναγκάστηκαν να φύγουν για να γλιτώσουν ή γιατί δεν την πάλεψαν άλλο.

Όπως είπε:

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο.»

Οι διακοπές αυτές θα πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο ή την ερχόμενη άνοιξη. Το δε νησί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι πανέτοιμο να τους υποδεχτεί και ζει ξανά την “κανονικότητα“:

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.»

Δείτε το βίντεο:

Όλα αυτά προφανώς έχουν να κάνουνε με το ότι ο τουρισμός της Ρόδου δεν περνάει και τις καλύτερές του στιγμές. Από την άλλη, γενικά η Ρόδος δεν περνάει τις καλύτερές της στιγμές – ο απολογισμός δείχνει 135οοο στρέμματα καμμένου δάσους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκπομπή ο Μητσοτάκης είπε επίσης ότι το κράτος είναι πλέον πολύ καλύτερα προετοιμασμένο για πυρκαγιές:

«Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Πάντα είχαμε πυρκαγιές – δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά κάτι που αφορά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αυτό που μπορώ να σας πω και αυτό που φάνηκε και στη Ρόδο είναι ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοια γεγονότα. Τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργεί στην Ελλάδα ο αριθμός έκτακτης ανάγκης “112”, κάτι το οποίο δεν υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο.»


Ενώ είχε και την απίθανη ιδέα να προσθέσει ότι όλα κομπλέ, επηρεάστηκε μόλις το 15% του νησιού:

«Όπως σας είπα, ακόμα και στη Ρόδο λιγότερο από το 15% του νησιού επηρεάστηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Το υπόλοιπο νησί δεν είχε κανένα πρόβλημα.»

Εντάξει, αφού είναι τόσο χαμηλό το ποσοστό δεν τρέχει τίποτα.

 

Best of internet