Quantcast
THE STREAM

Ο Μητσοτάκης φέρνει μεταγραφή στη ΝΔ τον Ελλάνιο δήμαρχο Άργους που είχε ο ίδιος διαγράψει

Θα πέσουν καμπόσο τα τσιμέντα με την επιστροφή του Δημήτρη Καμπόσου στο κόμμα που αγάπησε και αγαπήθηκε


THE NEWSROOM · 19 Ιουλίου 2023

Δημοτικές εκλογές έχουμε σε λίγους μήνες, αφού. Αυτό λογικά σκέφτηκαν στα κεντρικά της ΝΔ και αποφάσισαν να ξαναφέρουν κάτω από τη σκεπή του κόμματος μία από τις πιο ελλάνιες φυσιογνωμίες (1, 2) της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή τον δήμαρχο Άργους Δημήτρης Καμπόσος.

Για όποιους δε θυμούνται, ο κ. Καμπόσος είχε διαγραφεί το 2018 από τη ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για δηλώσεις του σχετικά με τον ξυλοδαρμό του τότε δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από ακροδεξιούς. Τότε, ο δήμαρχος Άργους είχε σχολιάσει (στο Facebook) ότι «αυτά παθαίνουν οι προδότες»:

Σε δεύτερο χρόνο, κατάφερε να εμπλέξει και τους Εβραίους:

«Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει τον Καμμένο ότι δεν τον γουστάρει και ότι είναι χοντρός. Ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα.Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δε φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη δήλωση, η πλευρά Καμπόσωφ είχε προλάβει να πει ότι η πρώτη δήλωση έγινε κατά λάθος:

«Oφείλουμε να ενημερώσουμε πως δυστυχώς κάποιος από τους πολλούς διαχειριστές της προσωπικής σελίδας του Δημάρχου Άργους Μυκηνών λανθασμένα πραγματοποίησε μια ανάρτηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τα ιδανικά και τα δημοκρατικά ιδεώδη του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.»

Σε κάθε περίπτωση, ο Κ. Μητσοτάκης τον διέγραψε για «ρατσιστικό και μισαλλόδοξο» λόγο:

Ένα χρόνο μετά, ο κ. Καμπόσος κέρδισε και τις επόμενες δημοτικές (του 2019). Λογικά, η ΝΔ θα παρακολουθεί πολύ προσεχτικά την ιδεολογική του πρόοδο την τελευταία πενταετία, διότι όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, η διαγραφή του ανακλήθηκε. Η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ:

«Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, όπως ισχύουν και ειδικότερα το άρθρο 5§3, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει την ανάκληση της υπ’ αρ. 34/2018 από 8/6/2018 απόφασης διαγραφής του Δημητρίου Καμπόσου του Παναγιώτη. Κατά συνέπεια, επανέρχεται σε αυτόν η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από αυτήν.»


Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγους μήνες μετά τη διαγραφή, κάποιοι Νεοδημοκράτες της Αργολίδας είχαν βγάλει επιστολή που γκρινιάζαν και για τον ίδιο, και για το ότι η Πειραιώς στην πραγματικότητα δεν ψήθηκε να τον αντικαταστήσει με legit υποψήφιο:

«Παλεύει να χτίσει τη μικρή του καριέρα εκεί που άλλοι έχτισαν μεγάλες καριέρες. Στην πατριδοκαπηλία.

Η εικόνα του στο Πανελλήνιο ως θερμοκηπίου ακροδεξιών και γραφικών προσβάλλει το Άργος μας.»

Προφανώς αξίζει το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος η επαναστρατολόγηση ενός ανθρώπου είχε πληρώσει από το δημόσιο ταμείο ώστε πρακτικά να αγοράσει βραβεία για τον εαυτό του.

 

 

 

Best of internet