Quantcast
THE STREAM

Η δήμαρχος της Γαύδου απαγόρευσε τον γυμνισμό σε παραλία γιατί η φάση έχει «αναβαθμιστεί»

Μετά τα φαινόμενα glamping στις καβάτζες έρχεται η εκδίωξη των γυμνιστών από κεντρική παραλία του νησιού


THE NEWSROOM · 4 Ιουλίου 2023

Απίστευτη κι όμως αληθινή αυτή η είδηση από τη Μέκκα των χίπηδων της Ελλάδας, αγαπητές φίλες και φίλοι. Με απόφαση της δημάρχου Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη απαγορεύτηκε ο γυμνισμός στην παραλία Σαρακήνικο, οπότε ο Δήμος έβαλε στην παραλία μια πινακίδα που γράφει «Απαγορεύεται ο γυμνισμός» για να κάνει σαφή τη νέα κατάσταση.

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν το έχετε υπόψη, στο νησί ο γυμνισμός είναι ελάχιστα λιγότερο διαδεδομένος από την άμμο. Παρ’όλα αυτά, η δήμαρχος απαγόρεψε τον γυμνισμό στη συγκεκριμένη επειδή σύμφωνα με την ίδια παίζουν παράπονα από επισκέπτες και (wink wink) καταστηματάρχες. Τι συνέβη κι ενοχλήθηκαν όλοι αυτοί μετά από δεκαετίες παρατήρησης ξένων κώλων και όχι μόνο, κανείς δεν ξέρει.

Όπως είπε:

«Είχαμε παράπονα τόσο από επισκέπτες όσο και από καταστηματάρχες του νησιού που μας ζήτησαν να απαγορεύσουμε τον γυμνισμό στην κεντρική αυτή παραλία, στην οποία έρχεται για μπάνιο πολύς κόσμος που δεν κάνει γυμνισμό και ενοχλείται από το θέαμα γυμνών ανθρώπων. Το σεβόμαστε και προχωρήσαμε σε αυτή την απαγόρευση η οποία να τονίσω, ότι δεν ισχύει σε καμία άλλη παραλία.»

Για τα δε παράπονα είπε ότι δεν έχουν πολλή σημασία γιατί δεν προέρχονται από ντόπιους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι πιο συντηρητικοί:

«Καταρχάς να τονίσουμε ότι αυτοί που σχολιάζουν δεν είναι ντόπιοι κάτοικοι της Γαύδου, αλλά πρόκειται για επισκέπτες. Οι ντόπιοι κάτοικοι το ήθελαν χρόνια αυτό, ότι πρέπει να υπάρχει μια παραλία που να μπορεί να κάνει το μπάνιο της μια οικογένεια, που να μην υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν γυμνοί κτλ. Ήταν κοινό το αίτημα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος σεβασμός και στους ντόπιους κατοίκους.»

Όπως είπε, έχει παίξει ένας κάποιος εξευγενισμός:

«Τώρα πια η παραλία του Σαρακήνικου έχει αλλάξει δεν είναι όπως παλιά. Πλέον αναβαθμίστηκε η παραλία, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί κοντά. Πρέπει να υπάρχει μια κάποια είδους τάξη εκεί.»

Τι έγινε, έχει παίξει gentrification στα αρμυρίκια και πλέον οι χίπηδες χαλάνε τη φάση; Να πούμε εδώ ότι η λογική είναι η επιβολή της νέας τάξης ανατίθεται στην κανονική αστυνομία, η οποία θα κάνει αρχικά συστάσεις και μετά ό,τι προβλέπεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος έδωσε και κάποια στοιχεία: Η Γαύδος έχει 15.000-16.000 επισκέπτες τον χρόνο, Έλληνες και ξένους. Οι ξένοι είναι κυρίως Ιταλοί, Ελβετοί και Γερμανοί και το 70% από αυτούς κάνει ελεύθερο κάμπινγκ. Στατιστικά για γυμνισμό δεν έχουμε, αλλά ελπίζουμε να μην αρχίσει κανείς να μετράει γυμνιστές και μη γυμνιστές με το μάτι (wink wink) για να βρει ποσοστά.

Εμείς ελπίζουμε να μην “αναβαθμιστεί” η Γαύδος, πως θα προκύπτουν φοβερά βίντεο όπως το παρακάτω μετά;

Best of internet