Quantcast
THE STREAM

(Ευγενική) χυλόπιτα έριξε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας ο Νίκος Παππάς

Μια συνεργασία που δε βλέπαμε ποτέ να προχωράει ναυάγησε και επίσημα


THE NEWSROOM · 28 Ιουνίου 2023

Σκεπτικός εμφανίζεται για την υποψηφιότητά του στον δήμο της Αθήνας ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. Παρά τον αρχικό του ενθουσιασμό για το πρότζεκτ, η ως τώρα εμπειρία με την πολιτική φαίνεται να του έδειξε ότι ίσως και να μην του αρέσει και τόσο πολύ αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς να αποκλείει και το να κατέβει όντως για δήμαρχος. Αυτά είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ αναφέρθηκε και στην στήριξη που είχε λάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο ο Τσίπρας είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανέτοιμος να στηρίξει τον Παππά και ένα πλατύτερο (σ.σ.: βλέπε υπερκομματικό) κατέβασμα για τον Δήμο της Αθήνας. Όπως είχε πει τότε:

«Στον Δήμο της Αθήνας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την υποστήριξή μας σε μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει να συγκροτηθεί ένα πλατύτερο μέτωπο συσπείρωσης για την αλλαγή στο Δήμο. O μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Μας κούρασε όλους.

Η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππά να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.»

Tο πιο πιθανό είναι και ο ίδιος ο Παππάς κάτι υπερκομματικό είχε στο μυαλό του, ένα σενάριο που όμως έχει το εξής πρόβλημα: Αν δεν βρίσκονταν άλλα κόμματα να στηρίξουν (εννοώντας προφανώς αυτά της Αριστεράς, δηλαδή το ΚΚΕ πλέον τώρα που το Μέρα25 είναι εκτός Βουλής), ο μπασκετμπολίστας θα κατέληγε να είναι ο ανεπίσημος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλλον ήθελε να ντοτζάρει με τις σημερινές του δηλώσεις επί του θέματος, όπου ειχαρίστηκε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το support, αλλά έβαλε κι ένα όριο στα χαριεντίσματα:

«Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα, είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα καμία αλληλεπίδραση στο παρελθόν. Μάλιστα διάφορες κινήσεις του δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπό που μπορεί να κάνει καλύτερη αυτή την πόλη.»

Για το ευρύτερο πρότζεκτ, είπε ότι θεωρεί πλέον την πολιτική τοξικό περιβάλλον:

«Η πολιτική ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε. Πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμή είναι ότι δεν είναι τόσο απλό και αγνό το περιβάλλον. Είναι λίγο τοξικό για εμένα. Ο μόνος λόγος που ήθελα να το κάνω, είναι για να προσφέρω, χωρίς καμία ιδιοτέλεια.»

Όμως όπως είπαμε και παραπάνω, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά:

«Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του, θα δούμε αν θα το κάνω






Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Παππάς;

 

 

Best of internet