Quantcast
THE STREAM

«Χτυπάνε την αγάπη» απαντά η Z. Κωνσταντοπούλου στις ΝΕΕΣ κατηγορίες για πισώπλατα μακαιρώματα

«Όποιος αγαπάει παιδεύει» είναι λογικά η γραμμή στην Πλεύση Ελευθερίας


THE NEWSROOM · 12 Ιουνίου 2023

Όλο και πιο χορταστική γίνεται η κατάσταση με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που από το πουθενά ετοιμάζεται να μπει πανηγυρικά στη Βουλή – εκτός απροόπτου, από αυτά που η ελληνική κάλπη εγγυημένα κερνάει. Την ίδια στιγμή που οι καταγγελίες από μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, η Ζωή το γύρισε full on στην πολιτική της καρδούλας.

Να πούμε εδώ ότι στις 2 καταγγελίες από υποψήφιες και υποψήφιους που είχαμε την Παρασκευή (που διαμαρτυρήθηκαν ότι έχασαν την εκλόγιμη θέση τους με απόφαση της ζωής), σήμερα βλέπουμε άλλες 4 τουλάχιστον, με τις περισσότερες να είναι πρακτικά η ίδια καταγγελία: Άνθρωποι που βγήκαν πρώτοι σε σταυρούς έφυγαν από τις εκλόγιμες θέσεις της λίστας για να μπουν οι έμπιστοι της Ζωής Κωνσταπούλου.

Αν μη τι άλλο, οι ψαλιδιές στις λίστες τραβάνε εύκολα το βλέμμα: Για παράδειγμα, δημοσιεύματα στα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην Α’ Αθήνας, κάτω από την ίδια την επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε ο φίλος της (!) Διαμαντής Καραναστάσης  που στις 21 Μαΐου δεν ήταν καν υποψήφιος, ενώ η 2η σε σταυρούς. Επίσης, η σε σταυρούς Ελένη Δημοπούλου μπήκε και ο γνωστός μας Σπύρος Μπιμπίλας από 3ος πήρε μεταγραφή για τον Νότιο τομέα, όπου είναι πρώτος στη λίστα. Ακόμη, στον Βόρειο Τομέα μπήκε 2ος  κάποιος Σπήλιος Ζαχαρόπουλος που στις πρώτες εκλογές ήταν στην τελευταία θέση του Επικρατίας, ενώ η σε σταυρούς Χρυσούλα Διαμαντοπούλου μπήκε 9η (!). Τέλος, στον Δυτικό τομέα η 2η σε σταυρούς Τζόρτζια Κεφαλά μπήκε 1η, ενώ η σε σταυρούς Αριστέα Γεωργοπούλου πήρε την θέση.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτά έρχεται πολλή γκρίνια. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο πρώην συνεργάτης της Γιώργος Θαλάσσης (ήταν και καθηγητής του Αλέξη Γρηγορόπουλου), ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα στη Βουλή επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν η ίδια ήταν Πρόεδρος της Βουλής. Πιο μετά ήρθε μαζί της στην Πλεύση Ελευθερίας και ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου στο Επικρατείας. Τώρα, ο κ. Θαλάσσης φαίνεται να στηρίζει Μέρα25:


Θα μπορούσε να είναι και παναριστερή large κίνηση, αλλά μας φαίνεται δύσκολο με βάση τα παρακάτω. Την Παρασκευή, η σε σταυρούς στην Β’ Θεσσαλονίκης Νίκη Μπουραζάνη κατήγγειλε τα γνώριμα πλέον πραγματάκια με τις λίστες:

«Αποσύρω την στήριξη μου στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou. Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται. Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, “διορίζοντας ημέτερους”.»

Μία από τα ίδια και η προαναφερθείσα Χρύσα Διαμαντοπούλου:

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou.
Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου.
Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.»


Ακολούθησε η σε σταυρούς στον ν. Βοιωτίας Αλεξάνδρα Πολυχρονοπούλου:

«Ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη και στη λίστα της 25/6 προπορεύεται ένα άτομο που δεν ήταν στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο, ένας νατουραλιζέ Βοιωτός (στις προηγούμενες εκλογές ήταν τελευταίος σε σταυρούς στον νομό Φθιώτιδας και τώρα με εντολή του ιερατείου υποσκέλισε την ετυμηγορία του λαού της Βοιωτίας). Δεν είχα καμία απάντηση, διότι δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση.»


Πριν λίγες μέρες, είχε περάσει απαρατήρητος ο 1ος σε σταυρούς υποψήφιος στον ν. Ιωαννίνων, Χρήστος Λάμπρου:

«Δυστυχώς η Ζωή Κωνσταντοπουλου με εξαπάτησε και μένα και πολλούς ακόμα συνυποψήφιους σε άλλους νόμους που ήταν και αυτοί ολομόναχοι στο ψηφοδέλτιο και δεν εκτίμησε τον τεράστιο αγώνα που έδωσα ολομόναχος εδώ στα Ιωάννινα χωρίς να μοιράζω κάρτες χωρίς προβολή και προωθητικές ενέργειες πάρα μόνο με την αγάπη σας έλαβα 940 ονομαστικες ψήφους και 1750 για το κόμμα της.»

Συνεχίζουμε με τον 1ο σε σταυρούς για την Πλεύση Ελευθερίας στο Ηράκλειο Δημήτρη Κολοκοτρώνη:

«ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗ
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΥΣ 2026 ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥΣ.»


Με βάση την πρώτη απάντηση που έδωσε, η Κωνσταντοπούλου προφανώς το θεωρούσε αυτονόητο ότι οι άλλοι κατεβαίνουν μεν υποψήφιοι αλλά θα κάνουν πέρα για τους εκλεκτούς/έμπιστους της, ενώ τα περί εκλεκτών τα θεωρεί προσωπικές επιθέσεις:

«Βλέπω επιθέσεις προσωπικές, όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν στάξει αίμα για την Πλεύση Ελευθερίας, από την πρώτη μέρα. Όλοι τους άνθρωποι επιτυχημένοι στο πεδίο τους, που δίνουν από το «είναι» τους, εδώ και χρόνια για την Πλεύση Ελευθερίας, και ήταν υποψήφιοι ήδη στα πέτρινα χρόνια του 2019, παίρνοντας ο καθένας μόνος του στην πλάτη του από μία εκλογική περιφέρεια, χωρίς πιθανότητα εκλογής. Τέτοιοι άνθρωποι είναι ο Διαμαντής, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Χρήστος Αρίδας. Και άλλες και άλλοι που διαφαίνεται ότι θα στοχοποιηθούν. Οι άνθρωποι αυτοί ουδέποτε στη ζωή τους υπήρξαν «βολεμένοι» και «φυτευτοί» για να τους κολλάνε τώρα κάποιοι τη ρετσινιά.

Βλέπω επιθέσεις σε ανθρώπους που δέχθηκαν να είναι υποψήφιοι σε αυτή τη μάχη για να ενισχύσουμε τα ψηφοδέλτιά μας, όπως είχαμε πει.»

Επίσης είπε πάνω κάτω ότι οι καταγγέλοντες (που ήταν όλοι υποψήφιοι) είναι ουρανοκατέβατοι και άσχετοι:

«Τα άτομα που παραπονούνται ή καταγγέλλουν δεν ήταν ποτέ πριν στην Πλεύση Ελευθερίας. Κάποια τα έχω δει 2-3 φορές στη ζωή μου, κάποια καμμία. Ήρθαν με συστάσεις άλλων μελών, που ήδη έχουν μετανιώσει πικρά που τους σύστησαν. 2 καταγγέλλουσες δεν είχαν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ούτε εμφανίσθηκαν ποτέ σε οποιαδήποτε δράση, συνέντευξη τύπου, παρουσίαση υποψηφίων, δεν είχαν ποτέ σχέση με την Πλεύση, τη μία δεν γνωρίζω καθόλου και την έτερη έχω δει 2 φορές. Κι όμως βλέπω αναρτήσεις επίθεσης όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη.»

Όμως οι τέλειες δηλώσεις έγιναν σε συνέντευξή της στο κανάλι OPEN. Εκεί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι το πέσιμο που τρώει είναι καθοδηγούμενο από έξω κι ότι οι άγνωστοι οχτροί μισούν το κίνημά της γιατί αυτό πρεσβεύει την αγάπη:

«Είμαστε το μόνο κίνημα στην Ελλάδα, και από τα λίγα στον κόσμο, που μιλάμε για την αγάπη. Η οποία διαχρονικά χτυπήθηκε και χτυπιέται και τώρα […] Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά ότι υπάρχει μία γυναίκα πολιτικός αρχηγός, που από την προηγούμενη εβδομάδα (ο κόσμος) απαντά ότι είναι καταλληλότερη πρωθυπουργός.

Η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Best of internet