Quantcast
THE STREAM

Για Νόμπελ Λογοτεχνίας αυτοπροτείνεται ο λιόπετρος ξενωμερίτης B.D Foxmoor

Και ο ηγέτης των Active Member θα πει για πρώτη φορά μπράβο στον εαυτό του


THE NEWSROOM · 30 Μαΐου 2023

Καμιά φορά, δεν υπάρχει άλλη λύση. Όταν η συμβολή σου στον ελληνικό και ευρύτερα τον ανθρώπινο πολιτισμό δεν αναγνωρίζεται επαρκώς, πρέπει να (αυτο)προταθείς για Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το πολιτισμικό μεγαθήριο της Ελλάδας στο οποίο αναφερόμαστε είναι ο ιδρυτής των Active Member Μιχάλης Μυτακίδης, κατά κόσμον B.D. FOXMOOR.

Ευτυχώς, αν οι θεσμοί αδιαφορούν, το κοινό αναλαμβάνει την πρωτοβουλία. Πριν λίγες μέρες, ο B.D FOXMOOR αναδημοσίευσε στα social media οnline ψήφισμα της Ανεξάρτητης Πολιτιστικής Κίνησης Πολιτών «Armarima», η οποία τον προτείνει για το προαναφερθέν Νόμπελ. Η πρόταση της Armarima αναφέρει τα εξής:

«H Ανεξάρτητη Πολιτιστική Κίνηση Πολιτών με την επωνυμία «Armarima», εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του σπουδαιότερου Έλληνα ποιητή εν ζωή Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. FOXMOOR) στην κοινωνία μας μέσα από την ποίηση και την μουσική του, έλαβε την πρωτοβουλία να τον προτείνει υποψήφιο για το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο, το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Μιχάλης Μυτακίδης είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος Έλληνας ποιητής και μουσικός που τιμάται και αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους του και το Ελληνικό κοινό (και όχι μόνο) τα τελευταία τριάντα έτη. Έχει εμπνεύσει την Ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας ένα νέο μουσικό και στιχουργικό ”κύμα”, αφυπνίζοντας το θυμικό της αίσθημα , διαμορφώνοντας παράλληλα και την αισθητική της.

Ο Μιχάλης Μυτακίδης έχει σταθεί μακριά από κάθε πολιτική ,θρησκευτική ή φυλετική διάκριση στο περιεχόμενο των στίχων του, πορευμένος μη εξαρτώμενος από καμία υποστηρικτική τοιαύτη δύναμη , πράττοντας μόνο πάντα όσα η καλλιτεχνική του φύση του όριζε.

Κρίνοντας το έργο του πανανθρώπινο και μοναδικό, ανεξάρτητο και ειλικρινές , δίχως πολιτική ή θρησκευτική χροιά, δίχως καμία υποστήριξη από ‘’κύκλους’’ πολιτικούς ή άλλους τέτοιους, προχωράμε στην πρότασή μας για την υποψηφιότητα του ανεξάρτητοι , όπως έκανε ο ίδιος σε όλη την σπουδαία του πορεία!»

Αξίζει να πούμε εδώ ότι μέλος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι ο γιος του  Μυτακίδη,  Σωτήρης Ραμόν Μυτακίδη, ο οποίος από πέρσι είναι και μέλος των Active Member. Σχετικά με την αυτή την κοντινή θα έλεγε κανείς συγγένεια, ο B.D. FOXMOOR αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για «μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει με το low bap» (κάτι που όπως φαίνεται είναι αλήθεια και κυριολεκτικά και μεταφορικά αλήθεια):

«Εδώ και κάποιους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει με το low bap, σχεδίασαν κι οργάνωσαν μια κίνηση για να μου αποδείξουν ότι κάποια πράγματα δεν πάνε χαμένα κι ότι η ζωή κάποιες φορές σου γυρίζει πίσω τα όμορφα και μάλιστα στη σωστή στιγμή. Αυτά τα παιδιά, που πια είναι γνωστοί ακαδημαϊκοί κι επιστήμονες οι περισσότεροι, μου έκαναν την τιμή να ασχοληθούν μαζί μου και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια της «οργανωμένης πολιτείας» και του Ελληνικού κράτους.

Η τιμή είναι μεγαλύτερη γιατί έρχεται από κει που πρέπει λοιπόν. Αν αυτό είχε γίνει από κάποιο θεσμικό παράγοντα ή κάποιο υπεύθυνο για τον πολιτισμό στη ταλαιπωρημένη χώρα μας δε θα το δεχόμουν ούτε σα σκέψη.»

Κι επειδή η μετριοφροσύνη είναι η αρετή των μετρίων, λίγες μέρες μετά ο B.D. έκανε και δεύτερο ποστ (με οδηγίες και το link για το online ψήφισμα) ώστε να τρέξει πιο αποτελεσματικά η καμπάνια. Επίσης, έκτοτε κάνει share και όλα τα stories που στηρίζουν την υποψηφιότητά του:

«Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να υπογράψετε σχετικά με την υποψηφιότητα

Τα βήματα είναι ως εξής :

• Καταχώρηση του email σας και του ονόματος σας
• Κατόπιν θα σας σταλεί στο email σας σύνδεσμος για να επικυρώσει η πλατφόρμα ότι είστε εσείς»


Εμείς είμαστε μαζί του σε αυτό, άμα είναι να το κάνεις, το κάνεις σωστά:

Best of internet