Quantcast
THE STREAM

Τουρκία: Παπάς του Οικ. Πατριαρχείου μπουζουριάστηκε για ψείρισμα ρολογιού

Θα ψειρίσω το ρολόι και θα πάρω κομπολόι


THE NEWSROOM · 21 Απριλίου 2023

Μια σπάνια στιγμή ιερατικής παραβατικότητας μας έρχεται από την γειτονική Τουρκία, αγαπητές φίλες και φίλοι. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, την Δευτέρα 17/4 οι αρχές της γειτονικής χώρας συνέλαβαν τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελο Σίσκο για κλοπή ρολογιού τσέπης. Το εν λόγω ρολόι δεν είναι κάνα Casio, αλλά κάτι το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελαφροχέρης Αρχιμανδρίτης μπήκε στη φυλακή, αλλά αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο δε Πατριάρχης, ο οποίος τον έθεσε σε επ’αόριστον αργία, φαίνεται ότι τα έχει βάψει μαύρα, διότι το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του Τουρκικού Ίντερνετ και ρεζίλι το Πατριαρχείο. Όπως είπε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που βρισκόταν το ρολόι σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ:

«είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός.».

Η ειρωνεία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου – τα σχόλια δικά σας. Αυτό είναι το βίντεο:

Best of internet