Quantcast
THE STREAM

Μακεδονία: Αρκούδα – spirit animal κάνει ντου σε μελίσσια, τρώει 40 κιλά μέλι

Η ελληνική εκδοχή της Cocaine Bear


THE NEWSROOM · 29 Μαρτίου 2023

Κανονικό epic meal time θα μπορούσε να γυρίσει μια αρκούδα που έκανε επιδρομή σε μελίσσια στους πρόποδες του βουνού Πάικο. Η έφοδος καταγράφηκε από τις αυτόματες κάμερες που είχε στήσει η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» αφού ειδοποιήθηκε από τους κατοίκους ότι το τετράποδο έχει αφήσει τα ίχνη του στην ευρύτερη της Γουμένισσας. Ο απολογισμός φαίνεται να είναι κάπου 40 κιλά μέλι και 15 με 20 κατεστραμμένα μελίσσια.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης, Γιώργος Θεοδωρίδης:

«Το μέλι που έφαγε η αρκούδα ήταν το περσινό που έχουν βάλει οι παραγωγοί για να τρέφονται οι μέλισσες. Ακόμα δεν έχει φετινή παραγωγή, δεν έχει τόση ανθοφορία. Η αρκούδα έφαγε επίσης και τον γόνο των μελισσών.»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η περιοχή είχε να δει αρκούδα πάνω από 10 χρόνια. Η επάνοδός τους προκύπτει τόσο από την αύξηση του πληθυσμού των αρκούδων, όσο κι από την άφθονη τροφή που μπορούν να βρουν στα πέριξ του βουνού:

«Ειδικά φέτος, έμειναν πολλά κάστανα στα δέντρα γιατί οι παραγωγοί δεν πήραν καλές τιμές και δεν τα μάζεψαν, οπότε υπήρχε άφθονη τροφή είτε στα κλαδιά είτε κάτω στο έδαφος.»

Η αρκούδα άφησε αυτά για αναμνηστικό:

Πάντως, πριν αρχίσει κανείς να υποψιάζεται σώμα με σώμα μάχες μελισσοκόμων με αρκούδες α λα Revenant, υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να παρθούν και η Καλλιστώ τα μοιράστηκε με τους παραγωγούς:

«Συστήσαμε στους παραγωγούς να μετακινήσουν τα μελίσσια μέσα σε ηλεκτροφόρες περιφράξεις και να βάλουν ένα ραδιοφωνάκι να παίζει, προκειμένου ο θόρυβος να φοβίζει και να απομακρύνει το ζώο.»

Εμείς περιμένουμε τη στιγμή που θα σκάσει αρκούδα στην Αριστοτέλους:

Best of internet