Quantcast
THE STREAM

«ΒΟΛΤ»: Φιλελέ κόμμα που θυμίζει Ποτάμι και γνωστό delivery app μόλις έσκασε μύτη

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να βγει από τη μιζέρια ο φιλελεύθερος κεντρώος χώρος; Θα δείξει


THE NEWSROOM · 15 Μαρτίου 2023

Σας έχει λείψει καθόλου το Ποτάμι; Εμάς πολύ. Ευτυχώς, κάτι που το θυμίζει όχι απλά βρίσκεται στα σκαριά αλλά ιδρύθηκε κιόλας, οπότε θα προλάβει τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό είναι το Βολτ Ελλάδας, το οποίο έκανε το πρώτο ιδρυτικό του συνέδριο στις 11 και 12 Μαρτίου.

Τα ωραία ξεκινάνε με το ότι το Βολτ είναι franchise, μιας και είναι το ελληνικό κόμμα-μέλος του κινήματος (έτσι λένε οι ίδιοι) Volt Europa. Το Volt συστήνεται ως εξής:

«Mόνο ενωμένοι μπορούν οι λαοί της Ευρώπης να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις. Για αυτό πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα: τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με έναν κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό στρατό, με έναν Πρόεδρο εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους πολίτες, ένα Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας.»

Να πούμε εδώ ότι το πρόταγμα αυτό έχει βρει κάποια ανταπόκριση: Το ευρωπαϊκό Volt έχει έναν ευρωβουλευτή και κοινοβουλευτική παρουσία στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Η σύνδεση με το Ποτάμι ενισχύεται από το ότι ο ένας εκ των δύο προέδρων, Νικόλας Φουρναράκης, ήταν μέλος του δοξασμένου στις γραμμές μας και αλλού κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη. Η άλλη πρόεδρος είναι η Φαμπρικέζη.

Σε περίπτωση που ξεκινήσατε να ψήνεστε, το Βολτ Ελλάδας θα κατέβει στις εκλογές σε συμμαχία 7 κομμάτων – Τους Οικολόγους Πράσινους, το Βολτ, τους Πράσινους, το Κόμμα για τα Ζώα, τον Κύκλο-Οικοφεμινιστικό Quiνημα, τους Πειρατές και τους Πράσινους-Αλληλεγγύη.

Για την οικονομία, το στέλεχος του νέου φονιά των λαϊκιστών Στέφανος Τύρος (συντονιστής των τομέων πολιτικής του Βολτ) είπε τα εξής:

«Στοχεύουμε στην αύξηση της παραγωγικότητας, τη φορολόγηση του πλούτου, τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 5%, και τη δημιουργία δουλειών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Υποστηρίζουμε τη σταδιακή καθιέρωση ενός καθολικού ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τη μείωση της ανέχειας και ένα σύστημα αποκεντρωμένης και καθολικής υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους κατοίκους της χώρας.»

Οπτικά μοιάζουν με αυτό που περιμέναμε (και θέλουμε) να δούμε:

Προς το παρόν λείπουν οι αυθεντικές Ποταμίσιες φυσιογνωμίες που τόσο αγαπήσαμε αλλά που θα πάει, θα τις βρουν στην πορεία.

Best of internet