Quantcast
THE STREAM

X από τον Δικηγορικό Σύλλογο έφαγε ο (Κωνσταντίνος) Πλεύρης για αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς

Διαγράφηκε από τον ΔΣΑ ο Γκάνταλφ των Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών


THE NEWSROOM · 14 Μαρτίου 2023

Ένα τεράστιο πλήγμα δέχτηκε σήμερα ο νομικός κόσμος της χώρας μας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας αποφάσισε να εκπαραθυρώσει (μεταφορικά) τον μπαμπάκα του Θάνου Πλεύρη λόγω των γνωστών χειρονομιών του στο δικαστήριο κατά τη διάρκειας της δίκης της Χρυσής Αυγής. Όλοι έχουμε ζήσει αυτή τη φάση που οι γονείς μας κάνουν ντροπιαστικά πράγματα:

Αναλυτικότερα, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης διαγράφηκε με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης). Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, είναι άμεσα εκτελεστή και άρα ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της έφεσης που ίσως θα ασκήσει ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Έτσι, ο πιο έμπειρος ναζί της χώρας θα καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα του μέλους του ΔΣΑ και δε θα μπορεί να ασκεί δικηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του δεν τρέχει μόνο πειθαρχική δίωξη, αλλά και ποινική, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έχει δώσει διαταγή για εισαγγελική έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πλεύρης χαιρέτησε φασιστικά 3 φορές, με μία από αυτές να είναι ενώ εξηγούσε στο δικαστήριο ότι είναι “Έλλην εθνικιστής” Μεταξικός, οπότε “χαιρετάμε έτσι. Δεν είμαστε Ναζί”.

Καλέσε Γιορτέσε, Μεταξά.

Best of internet